Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΔΙΟΣ: ΟΛΟΝ ΦΩΣ

ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - Γιοι και Κορες του Ηλιου:
-Tα ουρανια μυστικα είναι απειρα και ασυλληπτα.
-Ο Θεος,ο Δημιουργος,ο Υπερτατος Νους,το ΟΛΟΝ ΦΩΣ,είναι ταυτοσημες εννοιες και εκφραζουν την Αρχεγονη Δυναμη της Δημιουργιας.
-Το ΟΛΟΝ ΦΩΣ καταυγαζει αβυσσους φωτος και ενεργειας με τα οποια περιβαλλει τα παντα στο συμπαν τα γεννα και τα φθειρει,τα μεταβαλλει και τα αναδημιουργει αιωνια.
-Βρισκεται παντου.Υλικα και μη υλικα,γηινα και ουρανια,ορατα και αορατα,συνθετουν το θειο μεγαλειο περα από το οποιο τιποτε δεν υπαρχει.



-Οποιος προσπαθει να εννοησει το θειο,πρεπει πρωτα να εννοησει την φυση και τον ανθρωπο και τοτε αυτό θα λαμψει στο νου του,σαν απειροελαχιστη ακτινα φωτος.
-Φανερωνεται μονον σε οσους το αναζητουν.
-Κανενας δεν μπορει να το πλησιασει εστω και νοητικα αν δεν προετοιμασει το πνευμα και την ψυχη του γι'αυτό.
-Κανενας δεν μπορει να εννοησει το θειο και πολύ περισσοτερο δεν υπαρχουν φρασεις να το περιγραψουν και εικονες να το απεικονισουν,αφου δεν μορφοποιειται και είναι ασυλληπτο από τον ανθρωπινο νου.!!!

-Ο Θεος είναι τελειος και ο ανθρωπος ατελης,ο ενας απειρος και ο άλλος πεπερασμενος,εννοιες ακατανοητες για ανθρωπινα οντα.
-Μην επιχειρησετε να περιγραψετε το ΟΛΟΝ ΦΩΣ,θα είναι πλανη,διοτι είναι εννοια μη προσεγγισιμη,απλησιαστη.
-Δεν υπαρχουν προτυπα περιγραφης,τα συστατικα του είναι αγνωστα,είναι αδιαστατο,αφθαρτο,αορατο και αιωνιο.
-Δεν εχει συγκεκριμενη μορφη,περιεχει τα παντα και ολες τις μορφες μαζι,η εικονα του εκφραζεται στον καθενα ξεχωριστα.
-Ο Θεος περιεχει τον κοσμο και τον καθενα.
-Οποια εικονα ευσεβειας και αν φαντασθει καποιος για το θειο σαν προσωπικη επιλογη είναι αληθινη αφου καλυπτει τις αναζητησεις του.


-Η μονη ακλονητη πραγματικοτητα είναι ότι ζειτε στο ιδιο συμπαν με το ΟΛΟΝ ΦΩΣ και αν το αναζητησετε με το πνευμα και την ψυχη σας,θα το βρειτε εστω και αν απεχετε τοσο πολύ.
-Ο Θεος βλεπει τον ανθρωπο,ενώ ο ανθρωπος φανταζεται τον Θεο,γι'αυτό μην πλανασθε από αλλους,αναζητειστε την γνωση και αυτή θα σας οδηγησει στο θειο.
-Το ΟΛΟΝ ΦΩΣ είναι η αιωνια και αστειρευτη πηγη αγαπης,διαποτιζει τα παντα με το φως του,εισχωρει στα βαθη της ψυχης των ανθρωπων και τους μεταλλασει σε ανωτερες πνευματικες οντοτητες με ουρανια αποστολη.
-Για να κατανοησετε αυτό πρεπει και σεις να γινετε ένα με την αγαπη.
-Ολοκληρο το πλεγμα της δημιουργιας μορφοποιηθηκε σε στιγμες ευδαιμονιας και υπερτατης αγαπης του ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ για τα πλασματα του,για τα οποια δημιουργησε έναν κοσμο καλλους και αρμονιας,αφου και το ιδιο είναι υπερτατο καλλος.!!!

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ!!!
Δείτε επίσης:

"O ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"



Πηγή:
Fileas Fong
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ