Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

"Ο Πούτιν Πρότεινε στον Τσίπρα Κοινές Ναυτικές Περιπολίες στο Αιγαίο και Αρνήθηκε!"

Ρωσικη Προειδοποιηση προς την Ελλαδα: Μην ειστε Σιγουροι οτι το ΝΑΤΟ έχει έρθει στο Αιγαίο για την επίλυση της Προσφυγικής Κρίσης!
Κλιμακώνει την επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο η Τουρκία, οπου και κατέθεσε στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ απόρρητο έγγραφο 17 σημείων, με το οποίο αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στο μισό Αιγαίο, με την Ρωσια να κατηγορει εδω και καιρο το ΝΑΤΟ, οτι οι Μεγαλες Ναυτικες Δυναμεις στο Αιγαιο ,εχουν σαν πρόφαση την Προσφυγικη Κριση, με την πραγματικη αποστολη τους να ειναι, να κλείσουν τα στενά του Βοσπόρου (Αιφνιδιαστικα,και στην περιπτωση Τουρκικης Επεμβαση στην Συρια ),να προστατεψουν την Τουρκια, και να αποκοψουν την υπαρχουσα Ρωσικη Ναυτικη Δυναμη που Βρίσκεται στην Συρια, με σκοπο να σταματήσουν τον ανεφοδιασμο των Ρωσικών Δυνάμεων στην περιοχη.


Εν τω μεταξύ τα καμώματα της Άγκυρας συνεχιζονται και φαίνεται να χρησιμοποιεί την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για να θέσει ζητήματα κυριαρχίας στις αποκαλούμενες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Επειχειρεί να βάλει τη Συμμαχία σε θέση επιδιαιτητή εγείροντας αξιώσεις και αμφισβητώντας ουσιαστικά την ελληνική κυριαρχία στο μισό Αιγαίο. Άλλωστε, δεν πρέπει να θεωρούνται τυχαίες οι πρόσφατες αναφορές του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώπιον του Νίκου Κοτζιά, ότι όταν υπάρχει θέμα διάσωσης ανθρώπινων ζωών «δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το ποια νησιά είναι δικά μας ή δικά σας».

Η Άγκυρα αμφισβητεί τον εθνικό εναέριο χώρο των δέκα μιλίων, ζητεί να μην κατατίθενται σχέδια πτήσης στο FIR Αθήνας, ζητεί από τα πλοία του ΝΑΤΟ να μην ελλιμενίζονται στα Δωδεκάνησα που θεωρεί αποστρατικοποιημένα, ενώ επιμένει φυσικά στις δικές της θέσεις για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης διεκδικώντας την ευθύνη στο μισό Αιγαίο, και 16 μικρά νησιά που οι Τούρκοι θεωρούν πως δεν ανήκουν στην Ελλάδα και τους έχουν δώσει τουρκικά ονόματα όπως τα Ίμια που τα αποκαλουν Καρντάκ, και θεωρούν ότι ανήκουν στην Τουρκία. Ολα αυτα προκυπτουν από το κείμενο, που υπογράφει ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Ethem Buyukisik, η Τουρκία, πέραν πάσης λογικής, απαιτεί να μην γίνεται λόγος για εναέριο χώρο του Αιγαίου, αλλά «εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ».
Διαφορα ανεπιβεβαίωτα σεναρια που ερχονται απο την Ρωσια…..που ελπιζω να μην αληθευουν, κανουν λογο για Ρωσικη Προταση στο Υπουργειο Αμυνας, και στην Ελληνικη Κυβερνηση, για κοινου περιπολιες Ρωσικων και Ελληνικων Ναυτικων Δυναμεων στο Αιγαιο, πολυ πιο πριν εμπλακεί το ΝΑΤΟ, με την Ελληνικη Κυβερνηση του ΤσιπροΚαμμένου να την αρνείται, με τους Ρωσους να μας προειδοποιούν, οτι η Τουρκια εσκεμμένα και μαζι με οργανωμενο σχεδιου του ΝΑΤΟ, θα πλημμυρίσουν την Ελλαδα με Προσφυγες. Και στην περιπτωση θερμου Ελληνοτουρκικου Επεισοδιου στο Αιγαιο , το ΝΑΤΟ να εχει τον σκοτεινο ρολο του Διαιτητη , που ως γνωστόν,θα ειναι υπερ της Τουρκιας, ακριβως οπως την περιοδο της Κυπρου!

ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ



Πηγή:
hellasforce.com