Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

"Σύμμαχοι, Νταβαντζήδες, και ‘’Πατριώτες’’"

Πότε ένας σύμμαχος είναι σύμμαχος και πότε είναι στεγνά νταβατζής; Ποιες είναι οι συνθήκες που επιτρέπουν το ένα ή το άλλο;
Αυτά είναι πράγματι σοβαρά ερωτήματα.
Αφορμή για το πάρα κάτω γραπτό, ήταν μια σειρά από αναρτήσεις μου που όλες είχαν το χαρακτηριστικό σχόλιο (μου) ‘’Άλλο ένα κομμάτι στο παζλ’’.
Οι αναρτήσεις αυτές σαν σκοπό είχαν να επισημάνουν μιαν ορισμένη ροή γεγονότων, και να μας δώσουν την δυνατότητα να δούμε τις πιθανές εξελίξεις. Οι αναρτήσεις ήταν 4 ή 5 δεν θυμάμαι ακριβώς με την τελευταία να μας ενημερώνει πως προετοιμάζεται φιλορωσικό κόμμα. Η ανάρτηση αυτή δεν είχε την πρόθεση να μας πει αν κάτι τέτοιο είναι καλό ή κακό, ούτε και ήταν υπό μορφήν πανηγυρισμού. Απλά έβαζε ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΠΑΖΛ.
Όπως ήταν φυσικό υπήρξαν σχόλια του τύπου: ‘’Κανένα ελληνικό κόμμα δεν θα δούμε;’’ προφανώς από κάποιους πατριώτες του καναπέ που αντί να πάνε να φτιάξουν ένα Ελληνικό κόμμα, το ζητάνε να τους έρθει έτοιμο, όπως δηλαδή φωνάζαμε πιτσιρικάδες στο σινεμά ‘’καμπούρηηη γράμματα!’’
Υπήρξε και το σχόλιο κάποιου που μας λέει πως τέτοιου είδους προτροπές (αυτός έτσι ερμήνευσε την ανάρτηση) δεν είναι πρέπουσες. Και λέει; Πάλι θα μας τραβάνε από την μύτη; Μπλα, μπλα,…. Εμείς όμως επιτρέπεται να παρασυρόμαστε καί κυρίως να παρασύρουμε καί άλλους συνέλληνες στην νοοτροπία τού ασημενιου καί χάλκινου μεταλλίου, ενω έχουμε όλες τις προυποθέσεις για το Χρυσό. ;; Συμμαχίες, φιλίες ναί. Υποτέλειες καί παρακλίσεις οχι. .Ας πρωτοτυπίσουμε καί ας κάνουμε γιά πρώτη φορά στην ιστορία μας ένα φιλοελληνικό κόμμα (φορέα)
Εδώ λοιπόν, χρειάζεται μια εκτενέστερη ανάλυση, διότι τέτοιου είδους σχόλια που θα τα παρομοίαζα με γραπτή διάρροια, είναι που παρασύρουν άλλους σε εξωπραγματικά μονοπάτια. Ο κύριος αυτός μας εισάγει αυθαίρετα τον όρο ‘’νταβατζήδες’’ ως πρόβλημα και στην συνέχεια προσφέρεται να μας δώσει την σοφία του ως λύση.
Υπάρχουν φορές, που κάποιος εκφράζει μιαν άποψη σχετική με δημοσίευμα που διάβασε, και που φαινομενικά η άποψη του αυτή είναι σωστή, διότι στηρίζεται --- προσέξτε --- σε λογικά, ηθικά, και πατριωτικά επιχειρήματα.
Στα επιχειρήματα αυτά κανένας φυσικά δεν μπορεί να έχει αντίρρηση. Τα επιχειρήματα αυτά θα τα χειροκροτούσαν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια συχνότητα μ' εκείνον που εξέφρασε την άποψη.
Τι το επιλήψιμο σε όλα αυτά; Τίποτε, εκτός από το ότι, απόψεις παρόμοιου είδους μπορεί να φαίνονται σωστές, πατριωτικές και οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ στην υπάρχουσα συγκεκριμένη πραγματικότητα.
Γιατί είναι μη πραγματοποιήσιμες; Απλούστατα διότι τις απόψεις αυτές δεν μπορούν να τις επιβάλλουν στον εχθρό αυτοί που τις έχουν, έστω κι αν τις αγκαλιάζαμε όλοι σε ποσοστό 100% . Με λίγα λόγια δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ''κανόνια'' για να τις υποστηρίξουν, δηλαδή δεν υπάρχουν τα ‘’μέσα’’.
Ναι έχουμε πετρέλαια, αλλά δεν έχουμε την τεχνολογική γνώση να τα εκμεταλλευτούμε, άρα χρειαζόμαστε κάποιους που έχουν αυτές τις γνώσεις, για να κάνουν αυτό που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε, και φυσικά δεν θα το κάνουν με το αζημίωτο. Ναι έχουμε σπανιότατα ορυκτά, αλλά και για αυτά ισχύουν τα πάρα πάνω. Για οτιδήποτε χρειαζόμαστε, δεν είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε τα κατάλληλα μηχανήματα (μιλάω πάντα για το τώρα), διότι κάποιοι φρόντισαν αυτό το θέμα. Κάποιοι φρόντισαν και πέτυχαν, η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. Εδώ χρειάζεται η προσοχή σας. Οι κάποιοι που κατάφεραν να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα με εμφύλιους, να την απογυμνώσουν από βιομηχανία και εμπόριο, να διώξουν με έμμεσο τρόπο το επιχειρηματικό και επιστημονικό της δυναμικό, να εκμηδενίσουν την γεωργία και την αλιεία της, να αλλοιώσουν την παιδεία της, και τώρα στις μέρες μας να επιχειρούν να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της, δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν όλα τα πάρα πάνω, αν δεν υπήρχαν οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ! ΟΙ Εφιάλτες, ''Έλληνες'' θεωρούνται κι αυτοί. Τι σημαίνει λοιπόν όταν ο ποιητής λέει πως η ''Ελλάδα τρώει τα παιδιά της''; Σηκώνονται άραγε οι πέτρες και τρώνε ανθρώπους;; Όχι βέβαια! Σημαίνει πως κάποιοι αναγκάζουν κάποιους άλλους να σηκωθούν να φύγουν....... και πίσω να παραμένει μια Ελλάδα ανήμπορη, αμόρφωτη, και ανίκανη να υποστηρίξει τα δίκαια συμφέροντά της.
Ερχόμαστε λοιπόν τώρα, μετά από όλον αυτόν τον κύκλο και αναρωτιόμαστε πολύ σωστά: Τι γίνεται παιδιά; Αναζητάμε καινούριο νταβατζή; Πολύ σωστή ερώτηση και διαχρονική, διότι σε όλην την νεώτερη ιστορία μας, ακριβώς αυτό κάναμε, για να μην αναφερθώ στην αρχαία Ιστορία όπου οι Δαρεικοί (χρυσό Περσικό νόμισμα, για όσους τυχαίνει να μη γνωρίζουν) έδιναν και έπαιρναν στους συνεχείς εμφύλιους σπαραγμούς, της κατά τα άλλα σπουδαίας Αρχαίας Ελλάδας.
Αφήνουμε λοιπόν τις ''φιλολογίες'' και ερχόμαστε στην πραγματικότητα, και την πραγματική Πολιτικο-Στρατηγική σκέψη και μεθόδευση. Τι σημαίνει αυτό; Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω: Η συμμαχία που ανήκουμε τώρα, μας έχει αποδείξει, πως ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Είμαστε λοιπόν στο σημείο που πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, όντας ξεβράκωτοι, κακομαθημένοι ψιλο πεινασμένοι ,ανίκανοι να φτιάξουμε το δικό μας ψωμί, εισάγοντας κατεψυγμένη ζύμη από τα Σκόπια, με τον στρατό μας σε ρόλο φιλιππινέζας και έτοιμοι -- να διχαστούμε ΠΑΛΙ!
Διαπιστώνουμε πως πρέπει να αναθεωρήσουμε τις συμμαχίες μας. Διαπιστώνουμε επίσης ποια είναι εκείνη η παγκόσμια δύναμη που θα φέρει την Παγκόσμια Αλλαγή, και παρακολουθούμε τα βήματά της που - για την ώρα - μας δείχνουν πως θα το καταφέρει μαζί με άλλες δυνάμεις που ενεργούν παρασκηνιακά.
Αντιλαμβανόμαστε πως για πολλούς λόγους πρέπει να συνεργαστούμε με αυτήν την δύναμη. Μέσα λοιπόν στα πολλά κομμάτια του παζλ του Παγκόσμιου γίγνεσθαι όπου το Ελληνικό ΔΕΝ μπορεί να είναι ανεξάρτητο, βρίσκουμε και ένα κομματάκι του παζλ που μας πληροφορεί για την ίδρυση Φιλορωσικού κόμματος στην Ελλάδα.
Το ότι οι υπάρχουσες συμμαχίες μας, δουλεύουν εναντίον μας το ξέρουμε και πολύ καλά μάλιστα. Το ότι είμαστε ανήμποροι να κάνουμε κάτι μόνοι μας στην παρούσα κατάσταση, κι αυτό το ξέρουμε, άσχετα αν πολλοί Εληναράδες δεν μπορούν να το παραδεχτούν. Το ότι πρέπει να συνεργαστούμε με την Ρωσία, κι αυτό το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι.
Τώρα, το ΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, θα είναι ΚΑΘΑΡΑ δική μας υπόθεση και ‘’κατόρθωμα’’ κυρίες και κύριοι και ας μην παριστάνουμε τα θύματα! Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό είναι νοητικά επικίνδυνοι, αλλά και όσοι έχουν την απλοϊκή απορία -δήθεν- αν ψάχνουμε για καινούργιο νταβατζή, σημαίνει ότι αυτοί έχουν σαν δεδομένο, ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ --ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ άρα εκ προοιμίου θεωρούν την Ελλάδα πόρνη.
Ως εκ τούτου εγώ προσωπικά τους βλέπω σαν άκρως επικίνδυνους, είτε το κάνουν συνειδητά, οπότε είναι 5η Φάλαγγα, είτε το κάνουν χωρίς να σκεφτούν αρκετά οπότε είναι πατριώτες μελό και ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα.
Ζητώ συγγνώμην αν μακρηγόρησα.
Γιώργος Βουδούρης



Πηγή: