Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Κατάντια! Η αμερικανική «υπερδύναμη» καταρρέει – Μη επιχειρησιακό το 70% των αεροσκαφών των πεζοναυτών – Τρίβουν τα χέρια τους στην Μόσχα

Ενώ η παγκόσμια σύγκρουση πλησιάζει όλο και πιο κοντά μέρα με την μέρα, τα προβλήματα στον αμερικανικό στρατό ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο.

Συγκεκριμένα, το 70% των αεροσκαφών του αμερικανικού σώματος πεζοναυτών θέλουν επειγόντως επισκευή, έτσι ώστε να καταστούν επιχειρησιακά. Ωστόσο πόροι για ανταλλακτικά δεν υπάρχουν. Για την εύρεση τους, οι πεζοναύτες έπρεπε να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους.

Πρωτοφανή εικόνα για μία υποτιθέμενη υπερδύναμη είναι το γεγονός πως διέλυαν ένα αεροσκάφος σε ανταλλακτικά, τα οποία στην συνέχεια τοποθετούσαν σε άλλο αεροσκάφος, το οποίο εν συνεχεία θα ετοιμαζόταν για πτήση.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο αντισμήναρχος, Harry Thomas, τον προηγούμενο μήνα κάθε πιλότος είχε μόνο 4 ώρες πτήσης, ενώ πριν 10 χρόνια οι αντίστοιχες ώρες ανέρχονταν στις 30!
Όπως μεταδίδεται, μόλις τα 82 από τα 276 βομβαρδιστικά F/A-18 Hornet και τα 42 από τα 147 ελικόπτερα CH-53E Super Stallion που βρίσκονται στις υπηρεσίες των Αμερικανών πεζοναυτών είναι επιχειρησιακά.

Έτσι θα αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ την συνεχώς αναπτυσσομένη στρατιωτικά Ρωσία;

Όπως αντιλαμβάνεστε η «αμερικανική υπερδύναμη» παρακμάζει και σιγά-σιγά θα οδηγηθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ε, θα βάλει και ο Πούτιν το χεράκι του…




Πηγή:
prisonplanet.gr