Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η απόλυτη βεβήλωση και ο διασυρμός της πατρίδας

Ντροπιαστική  για τη χώρα μας μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, να εντάξει στο πρόγραμμα της Επιδαύρου τη δική του θεατρική παράσταση με τίτλο «Παλλόμενα Πέη» (Mount Olympus ο πρωτότυπος τίτλος).  
 Πρόκειται για μια παράσταση που αναπαριστά τον αρχαιοελληνικό μύθο και όπως, μαρτυρά και ο τίτλος της, δεν λείπουν από τη σκηνή... τα πέη. Άνδρες που φορούν χλαμύδες τις οποίες όσο περνάει η ώρα τις βγάζουν, καταλήγουν να χορεύουν ολόγυμνοι υπό τους ήχους ακόμα και του «Ζορμπά».


Η παράσταση διαρκεί 24 ώρες, συμμετέχουν 27 συντελεστές οι οποίοι για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Αθηνών θα είναι και Βέλγοι αλλά και Έλληνες ηθοποιοί, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό στις 9 και 10 Ιουλίου. 

Όπως είναι φυσικό, αυτή η απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από Έλληνες ηθοποιούς αλλά και απλούς πολίτες που θεωρούν ότι ένα τέτοιο έργο δεν πρέπει να παρουσιαστεί στον ιερό χώρο της Επιδαύρου, καθώς βεβηλώνει τη σημαντικότητα του. 




Πηγή:
voicenews.gr