Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποσταθεροποιήσει ξανά την Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνομιλώντας με τους ρώσους πολίτες μέσω της «απευθείας γραμμής», δεν παρέλειψε να
αναφερθεί στην Συρία, όπου η Ρωσία έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση του ΙΚ και στην απελευθέρωση περιοχών από τον ζυγό του.


«Προσβλέπουμε πολύ στο ότι η πολιτική διαδικασία είναι αυτή που θα επιφέρει την ειρήνευση (στη Συρία) και όχι η χρήση στρατιωτικής δύναμης από τις δύο πλευρές, που έχουν την οποιαδήποτε υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Πρέπει να εγκριθεί το Σύνταγμα, να συμφωνήσουν, να κάτσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Με βάση το Σύνταγμα, να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές και κατ' αυτόν τον τρόπο να βγούμε από την κρίση» δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, προκρίνοντας την πολιτική λύση.

Στην συνέχεια ο Πούτιν σημείωσε πως ο συριακός στρατός στην παρούσα φάση είναι σε θέση να πραγματοποιεί σημαντικές επιθετικές επιχειρήσεις.

«Εφιστώ την προσοχή σας στο ότι έχουμε αποσύρει ένα σημαντικό τμήμα των στρατιωτικών μας δυνάμεων, αλλά μετά την αποχώρηση του δικού μας τμήματος, αφήσαμε τον συριακό στρατό σε τέτοια κατάσταση, που με την υποστήριξη της δικής μας στρατιωτικής δύναμης που παρέμεινε, είναι σε θέση να διεξάγει σημαντικές επιθετικές επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, αν θα απελευθερωθεί σύντομα το Χαλέπι, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι γύρω από την πόλη υπάρχει «μια πολύ περίπλοκη κατάσταση».

«Εκεί βρίσκεται η λεγόμενη ένοπλη αντιπολίτευση, δίπλα της είναι το «Μέτωπο Αλ Νούσρα» (έχει τεθεί εκτός νόμου στην Ρωσία) που θεωρείται διεθνώς, τρομοκρατική οργάνωση. Είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις, συμπεριφέρονται με τρόπο διαφορετικό η κάθε μια.»

«Ο συριακός στρατός δεν χρειάζεται να βελτιώσει την δική του κατάσταση, επειδή πριν εφαρμοσθεί η εκεχειρία, δρούσε μόνος του, εμείς τους βοηθήσαμε, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να βελτιωθούν. Η αντιπολίτευση όμως, προσπαθήσει να ανακτήσει αυτά που έχασε» πρόσθεσε και κατέληξε:

«Η Μόσχα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Συρία και δεν θα επιτρέψει να επιδεινωθεί η κατάσταση». 




Πηγή:
prisonplanet.gr