Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Άσαντ: τουρκικές στρατιωτικές ορδές μάχονται στη Συρία και η Δαμασκός δηλώνει έτοιμη ν΄απαντήσει στην «επίθεση»

Τουρκικές στρατιωτικές ορδές μάχονται αυτή τη στιγμή στη Συρία και η Συρία είναι έτοιμη ν΄απαντήσει στην επίθεση εμπιστεύθηκε ο σύριος πρόεδρος κατά τη συνέντευξή του στο πρακτορείο Sputnik.
Οι απαντήσεις στις επιθέσεις της Άγκυρας οφείλουν αρχικά να γίνουν επί συριακού εδάφους ανέφερε ο σύριος πρόεδρος.Τα χτυπήματα κατά των τρομοκρατών θα προκαλέσουν την αποτυχία της πολιτικής του  Recep Erdogan,πρόσθεσε.


Ο Bachar el-Assad υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του συριακού και του τουρκικού λαού.Οι σχέσεις των 2 χωρών θα είναι   «καλές» αν ο Erdogan  σταματήσει να επεμβαίνει στις συριακές υποθέσεις εξήγησε.
Ο σύριος πρόεδρος κατηγόρησε τον τούρκο ομόλογό του ότι υποστηρίζει άμεσα τους τρομοκράτες. «Αυτός  [Recep Erdogan] τους αφήνει να μετακινούνται επί του τουρκικού εδάφους και κάνει ελιγμούς με τα τανκ… Αυτός πουλάει το πετρέλαιο που κλέβει η  Daesh και την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί το πυροβολικό του κατά του συριακού στρατού για να βοηθήσει τους τρομοκράτες », αποκάλυψε ο  Bachar el-Assad.
Ο συριακός λαός έχασε την υπομονή και την ελπίδα «εδώ και καιρό ότι αυτός ο άνθρωπος  [Erdogan] θ αλλάξει », τόνισε ο ΄συριος πρόεδρος.O .Bachar el-Assad χαρακτήρισε ως «επίθεση με όλη τη σημασία του όρου » όλα αυτά που κάνει ο  Recep Erdogan.Για παράδειγμα υπενθύμισε το επεισόδιο με το ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την Τουρκία και ενώ βρισκόταν εντός του συριακού εναέριου χώρου . «Αυτό επίσης αποτελεί μια επίθεση έναντι της Συρίας γιατί το αεροπλάνο βρισκόταν εντός του συριακού ενάεριου χώρου », δήλωσε.rt 31.3.16

UPDATE Aκαριαία απαντά η Αγκυρα που συνέλαβε τον Alparslan Celik,που σκότωσε τον ρώσο πιλότο του ρωσικού  Su-24 που κατέρριψαν τουρκικά F16 στις 24 Νοέμβρη του 2015 μεταφέρει το πρακτορείο Dogan.

Ο Alparslan Celik επέστρεψε από τη Συρία στην Τουρκία όπου πολεμούσε εναντίον του συριακού στρατού.Συνελήφθηκε σ΄ένα  restaurant στη Σμύρνη.Η αιτία της σύλληψης του δεν ανακοινώθηκε.




Πηγή:
dimpenews.com