Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ρωσία προς ΗΠΑ: Σταματήστε να στηρίζετε τους τρομοκράτες στην Συρία

Ηχηρό μήνυμα της Μόσχας σε απευθείας συνομιλία με την Ουάσινγκτον
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, συζήτησαν την προβληματική κατάσταση στην Συρία, τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε στον Κέρι «την ανάγκη να διαχωρίσει έγκαιρα η Ουάσινγκτον τις αντι-κυβερνητικές δυνάμεις από τις τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και την ανάγκη να κατασταλεί η υποστήριξη των εξτρεμιστών στο έδαφος της Τουρκίας».


Σημειώνεται πως ΗΠΑ και σύμμαχοι άνδρωσαν, εξόπλισαν και εκπαίδευσαν στην Τουρκία του ισλαμιστές, των οποίων τα αρχηγικά στελέχη είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τις παγκοσμιοποιητικές μυστικές υπηρεσίες της Δύσης.
Εν ολίγοις ο Λαβρόφ τους δήλωσε να σταματήσουν να στηρίζουν τους τρομοκράτες, προκειμένου αυτοί να εξακολουθούν αποσταθεροποιούν την Συρία με στόχο την ανατροπή του Άσαντ.
Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι δύο πλευρές συζήτησαν και τα προβλήματα της διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τα πιθανά βήματα της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ στην παρούσα φάση».





Πηγή:
prisonplanet.gr