Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου καλεί για κατάταξη και Ελλαδίτες με μισθό 1.127 € και άλλα προνόμια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε νέους που ενδιαφέρονται να απασχολη­θούν επαγγελματικά στην Εθνι­κή Φρουρά της Κύπρου απευθύ­νει η κυπριακή κυβέρνηση. Συ­γκεκριμένα, προγραμματίζεται η πρόσληψη 3.000 συμβασιούχων οπλιτών (ΣΥΟΠ), με την κατάθε­ση των αιτήσεων από τους ενδια­φερομένου να διαρκεί έως τις 24 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός συμπερι­λαμβάνει και πρόσκληση σε Ελλαδίτες ενδιαφερόμενους (αν δεν καλυφθούν οι θέσεις με Ελληνοκυπρίους), οι οποίοι στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να συμπληρώ­σουν ηλεκτρονικά τη σχετική αί­τηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά μία σκέψη, ακόμα και αν κα­λυφθούν οι 3.000 θέσεις από πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατί­ας το υπουργείο Άμυνας θα επιλέξει άλλα 500 άτομα που θα υποβά­λουν αιτήσεις από την Ελλάδα, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε κα­τάλογο επιλαχόντων.

Στα ωφελήματα περιλαμβά­νονται, μεταξύ άλλων, μηνιαίος μισθός 1.127 €(+13ος), καθορι­σμένο ωράριο, σχέδιο σπουδών σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με μει­ωμένα δίδακτρα έως 50%, σχέδιο υποτροφιών, μοριοδότηση για μελλοντικές προσλήψεις στην Εθνική Φρουρά και την Αστυνο­μία κ.ά. Το υπουργείο έχει θέσει ως όριο ηλικίας για τους επαγγελματίες οπλίτες που θα επιλεγούν τα 32 έτη, ενώ υπάρχουν και άλ­λα κριτήρια, όπως συγκεκριμένος δείκτης μάζας σώματος, λευκό ποινικό μητρώο κ.ά. Οι ενδιαφε­ρόμενοι θα πρέπει να απευθύνο­νται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΜ (https://newarmy.mod.gov.cy/) και για περισσότερες πληροφορίες στα επαρχιακά στρατολογικά γραφεία. Η επιλογή των 3.000 θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης, την οποία θα συστήσει ο υπουργός Άμυνας βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Όπως ανέφερε ο υπουρ­γός στόχος είναι οι επαγγελματίες οπλίτες να βρίσκονται στα κέ­ντρα εκπαίδευσης τον ερχόμενο Νοέμβριο. Την ίδια ώρα, τα στοι­χεία που έδωσε στη δημοσιότη­τα το Κυπριακό Κέντρο Στρατη­γικών Μελετών, μέσω της ετήσιας έκθεσής του «Οι στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο 2016», εί­ναι αποκαλυπτικά για τους στρατιωτικούς συσχετισμούς στο νη­σί. Εν προκειμένω, υπάρχει ένας εθνοφρουρός για κάθε 3,5 Τούρκους στρατιώτες (χωρίς τους εφέδρους).

Η Εθνική Φρουρά αριθμεί 12.000 ενεργά στελέχη και επι­πλέον 50.000 εφέδρους. Το σύ­νολο του ελληνοκυπριακού στρα­τιωτικού δυναμικού υπό τα όπλα (συμπεριλαμβανομένων και των 950 στελεχών της ΕΛΔΥΚ) είναι 62.950 στελέχη.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-05/06/2016)




Πηγή:
forapartida-forapartida.blogspot.gr