Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

21/22 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ - Πρωτοχρονιά Ελλήνων

Πρωτοχρονια Ελληνων - Ο Απολλωνας επιστρεφε στους Δελφους απο την χωρα των Υπερβορειων. Ολη η φυση γιορταζε τον γυρισμο και πανηγυριζε την επιστροφη του Θεου του φωτος και της αιωνιας νεοτητας.

Οι χαρουμενοι υμνοι της επιστροφης λεγοταν κλητικοι. Ο Θεος ηλιος επεστρφε πανω στο φωτεινο του αρμα που εσερναν ακουραστα οι μεγαλοπρεπεις κυκνοι του.

Η ημερα αυτη ηταν πολυ μεγαλη εορτη για τον Ελληνισμο και την ονομαζαν <<ΘΕΟΦΑΝΙΑ>>, γιορτη που την εκλεψαν οι θεοπνευστοι ιερωμενοι του χριστιανισμου με το ιδιο ονομα.



Στο τελος του καλοκαιριου ο Απολλωνας εφευγε παλι για την χωρα των Υπερβορειων και τοτε οι υμνοι γινοταν πενθιμοι και ψαλονταν στον ναο των Νυμφων, που γινοταν η γιορτη του ΝΥΜΦΙΟΥ............................... ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΘΕΟΥΡΓΙΑ!!!


 -Οι υποψήφιοι Ιεροφάντες άκουγαν
-«Κατά τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες, αποστέλλεται η θεία πνοή στη Γαία.
-Στο Θερινό ηλιοστάσιο ανοίγει η πύλη του ηλίου και
εμφανίζονται οι ηλιακοί θεοί.
-Αυτοί αίρουν όλους τους περιορισμούς επαναγέννησης της ζωής και του πνεύματος και επιτρέπουν στις ψυχές που θέλουν να ενσαρκωθούν να κατέβουν στη Γαία χωρίς κινδύνους.

ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΔΙΟΣ:
«Ιδανικότερες ημέρες για τις μυητικές διαδικασίες είναι τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες.
-Τις ημέρες αυτές ανοίγει το φωτεινό περίβλημα της Γαίας, οι φωτεινοί δακτύλιοι των πλανητών, των άστρων, των γαλαξιών και μαζί με αυτούς ανοίγουν και όλοι οι ουράνιοι δίαυλοι.
-Σε ολόκληροτο σύμπαν τις ημέρες αυτές κυριαρχεί η θεία ευαρέσκεια του δημιουργού και σε γήινη έκφραση είναι ένα ...... Ουράνιο πανηγύρι.»
.......Έλεγε το μήνυμα που πήραμε.
ΑΡΙΣΤΑΙΑΣ
Πηγή: