Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 2,5 ώρες: Το υπερηχητικό αεροσκάφος που θα φτάνει σε ταχύτητα τα 3Mach (Βίντεο)

Μια μέρα αυτό το υπερηχητικό αεροσκάφος θα κοσμεί τους ουρανούς και να είναι σε θέση να πετάξει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Η ριζοσπαστική ιδέα από σχεδιαστή Oscar Viñals θα φτάνει την ταχύτητα των Mach 3 (περίπου 2.300 μίλια/ώρα) – και θα «κόψει» την διατλαντική διάρκεια ταξιδιού στο μισό.

Το διώροφο αεροπλάνο, που ονομάζεται Flash Falcon, μοιάζει με ένα πουλί ή ακόμα και με ένα διαστημόπλοιο και προορίζεται να είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον ενώ θα τροφοδοτείται από ενέργεια πυρηνικής σύντηξης.


Το Flash Falcon θα έχει χωρητικότητα για 250 επιβάτες, οι οποίοι θα απολαμβάνουν άνετες καμπίνες, ενώ θα ταξιδεύει τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου.


Ο ένας υπερηχητικός κινητήρας του θα βασίζεται σε ένα φορητό αντιδραστήρα σύντηξης, και οι έξι ηλεκτοκινητήρες του θα μπορούν να το απογειώσουν ή να το προσγειώσουν κάθετα σαν ένα ελικόπτερο.

Η υπερηχητική μηχανή του που ονομάζεται «Star Jet», θα κατασκευαστεί από ανθεκτικά και ελαφριά υλικά, και θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους μέσα σε ένα «άφθαρτο» διαμέρισμα.


Τα φτερά του Flash Falcon θα είναι σε θέση να αλλάξουν τις γωνίες για να βελτιώσουν την αεροδυναμική, ενώ το πιλοτήριο θα είναι εξοπλισμένα με έξυπνα και ολογραφικά παράθυρα που θα εμφανίζουν τα στοιχεία της πτήσης για τους πιλότους.

Το σχήμα του περιλαμβάνει μια βελόνα σε σχήμα μύτης που έχει ως στόχο να εξαλείψει το θόρυβο από μια ηχητική έκρηξη και να βελτιώσει την αεροδυναμική του.


«Αυτό το αεροπλάνο ανήκει σε μια υποθετική γενιά και θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία που θα βασίζεται στην ενέργεια σύντηξης – το μέλλον είναι η πράσινη ενέργεια – η οποία σήμερα μπορεί να βρεθεί μόνο υπό ανάπτυξη, αλλά στα επόμενα 15 χρόνια θα μπορούσε να γίνει εφικτή πραγματικότητα, ικανή να παράγει μεγάλα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη χρήση  «μολυσματικών» υλικών «».








Αναστάσιος Ντίνος



Πηγή:
apocalypsejohn.com