Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Χαλάζι, εγκλωβισμός και καταστροφές στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας (εικόνες)

Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Η έντονη χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας, αλλά και της Πελοποννήσου, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και πολλές ζημιές στη Μεγαλόπολη. Οσοι το έζησαν, πραγματικά σοκαρίστηκαν από τις καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν!


Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το δρόμο Καλαμάτα – Τρίπολη, στη σήραγγα πριν τη Μεγαλόπολη. Οι πέτρες – κυριολεκτικά – που πέφτουν, ανάγκασαν τους οδηγούς να σταματήσουν τα οχήματά τους στο τούνελ.

Περίπου 60 οχήματα εγκλωβίστηκαν στη σήραγγα, περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από όλους τους οδηγούς που μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Κι αυτό διότι το χαλάζι άφησε πίσω του και καταστροφές, με το …μισό βουνό να πέφτει μέσα στο δρόμο.

Πολλές ζημιές από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση υπήρξαν στη Μεγαλόπολη. Πολλά υπόγεια, αλλά και κάποια σπίτια πλημμύρισαν, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η πυροσβεστική δέχτηκε αμέτρητες κλήσεις. Αλλωστε, η διάρκεια της βροχής και η έντασή της ήταν τέτοια, που οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν.

Οι κακές καιρικές συνθήκες συνεχίζονται και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι επίσης χαρακτηριστικές.








Πηγή:
gargalianoionline.gr