Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Β.Πούτιν: «Ο Κάμερον θέλει να εκβιάσει ή να τρομάξει την ΕΕ με το δημοψήφισμα;»

Αν και δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το αποτέλεσμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Ντέιβιντ Κάμερον για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία.
«Γιατί διοργάνωσε αυτό το δημοψήφισμα; Για να εκβιάσει την Ευρώπη; Ή για να την τρομάξει; Ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός αν ο ίδιος τάσσεται κατά της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση», αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση με εκπροσώπους πρακτορείων ειδήσεων, όπως αναφέρει το AFP.


«Δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του βρετανικού λαού. Εχω τη γνώμη μου για το θέμα αλλά δεν θέλω να μιλήσω εκ των προτέρων», πρόσθεσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα αποτελέσματα. «Νομίζω πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να το κάνω αυτό», συμπλήρωσε.
«Ορισμένοι ειδικοί λένε πως το Brexit θα είναι σε βάρος της Ευρώπης. Αλλά άλλοι λένε πως η ΕΕ θα είναι πιο σταθερή», σχολίασε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, φέρνοντας ως παράδειγμα εκείνο των Αγγλων «ψαράδων». «Εξηγούν σε ποιο βαθμό είναι σκληρό να ζήσουν με αυτούς τους περιορισμούς στην αλιεία. Αλλά υπάρχουν πλεονεκτήματα σε άλλους τομές. Αν βάλετε όλα αυτά τα πράγματα στη ζυγαριά, είναι πολύ πολύπλοκο να επιλέξετε», κατέληξε.




Πηγή:
iefimerida.gr