Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

45 χρόνια φυλακή σε ογκολόγο που υπέβαλλε ασθενείς σε χημειοθεραπεία χωρίς να πάσχουν από καρκίνο

Ο Εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή φυλάκισης 175 ετών
Η Monica Flagg περιγράφει την πρώτη μέρα της χημειοθεραπείας της ως την πιο επίπονη ημέρα της ζωής της και όπως αποδείχθηκε μια που δεν ήταν ποτέ απαραίτητο να βιώσει.
Γυρνώντας εκείνο το απόγευμα στο σπίτι της, συνέβη κάτι που όπως αποδείχθηκε της έσωσε εν τέλει τη ζωή: γλίστρησε και έσπασε δύο κόκκαλα στο πόδι της.

Επειδή ο γιατρός της εκείνη τη μέρα βρισκόταν εκτός πόλης, την φροντίδα της ανέλαβε ένας από τους νεότερους γιατρούς στο προσωπικό του, ο Soe Maunglay. Μετά από μια σειρά εξετάσεων, ο Maunglay είπε με έκπληξη στην Monica ότι ήταν απόλυτα υγιής και δεν υπήρχε κανένα σημάδι καρκίνου!


Για τη Monica και τον άντρα της, το σπασμένο της πόδι ήταν μια ευλογία από το Θεό. Ο δικηγόρος της, Brian McKeen, εξήγησε:
Αν δεν είχε σπάσει το πόδι της, κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί. Το πιο πιθανό είναι να μην ήταν σήμερα μαζί μας εξαιτίας των παρενεργειών της χημειοθεραπείας που έκανε και που θα εξακολουθούσε να κάνει.

Η δικηγόρος από το Μίσιγκαν, Barbara McQuade, αποκάλεσε το σχέδιό του «τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της χώρας«, με αποτέλεσμα ο γιατρός Farid Fata (που είχε πείσει την Monica ότι έχει καρκίνο και την έβαλε στη διαδικασία της χημειοθεραπείας) να καταδικαστεί σε 45 χρόνια φυλάκιση!
Σύμφωνα με το NBC News, ο 50χρονος είχε εξαπατήσει περισσότερους από 500 ασθενείς, όχι μόνο λέγοντάς τους ότι έχουν καρκίνο (ενώ δεν ίσχυε κάτι τέτοιο), αλλά και υποβάλλοντας σε επικίνδυνες και ακατάλληλες χημειοθεραπείες όσους όντως έπασχαν από αυτή την ασθένεια.

Την Παρασκευή που μας πέρασε ήταν η πρώτη φορά που ο Fata μίλησε δημόσια (από τη στιγμή της σύλληψής του το 2013) και παρόλο που με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγνώμη, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να επανορθώσει για τη ζημιά που προκάλεσε στα θύματά του.

Δείτε επίσης:

"Η μεγαλύτερη γενοκτονία μετά δόλου των ανθρώπων, καρκίνος χημειοθεραπεία Δρ. Κ. Μουρούτης" (Βίντεο)




Πηγή:
ant1iwo.com