Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ο μακελάρης της Νίκαιας «πληρώθηκε» για να σπείρει τον θάνατο!

Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι ο «φτωχός» 31χρονος Τυνήσιος που σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια βρέθηκε με μια μικρή περιουσία στην κατοχή του λίγο πριν το μακελειό!
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως από άρθρο της MailOnline η οποία επικοινώνησε με συγγενή του στην Τυνησία.


Μίλησε με τον ίδιο τον αδερφό του Μπουλέλ, ο οποίος δήλωσε:
«Ο Μοχάμεντ έστειλε στην οικογένεια 240.000 δηνάρια Τυνησίας (σ.σ.: 100.000 ευρώ) τις προηγούμενες μέρες», είπε ο Τζαμπέρ Μπουλέλ.
«Συνήθιζε να μας στέλνει μικροποσά, όπως στέλνουν στις οικογένειές τους πολλοί Τυνήσιοι που δουλεύουν στο εξωτερικό. Αλλά ξαφνικά μας έστειλε όλα αυτά τα λεφτά, μια περιουσία. Έστειλε τα λεφτά παράνομα. Εδωσε μετρητά σε κάποιους ανθρώπους που ήξερε ότι θα επέστρεφαν στο χωριό μας και τους ζήτησε να τα δώσουν στην οικογένεια», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Ο αδερφός μου δεν ήταν τρομοκράτης».

Είχε κάνει… οικονομίες…

Η εφημερίδα φυσικά δεν υπαινίσσεται ότι κάποιος του έδωσε αυτά τα χρήματα, απλά «υποθέτει» ότι ο Μοχάμεντ Μπουλέλ είχε σχεδιάσει καιρό πριν το χτύπημα στη Νίκαια, γι’ αυτό επέλεξε, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα θα σκοτωθεί, να στείλει στην οικογένειά του ό,τι οικονομίες είχε κάνει δουλεύοντας στη Γαλλία.
Από την πλευρά της, η αδερφή του μακελάρη, Ράμπεμπ Μπουλέλ, δήλωσε στο Reuters ότι «ο αδελφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα και έχουμε δώσει στην αστυνομία έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια». Είχε πάθει νευρικό κλονισμό το… 2004!
Τώρα που ζούμε στα χρόνια της κρίσης, όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι ένας οικογενειάρχης με τρία παιδιά να κάνει τέτοιες οικονομίες. Εξάλλου λείπει τελείως το κίνητρο.
Το οικογενειακό σπίτι του Bouhlel που βρίσκεται σε μια φτωχή γειτονιά στο Msaken, περίπου 90 μίλια νότια της πρωτεύουσας της Τύνιδας
Τόσο οι συγγενείς του όσο και όσοι τον γνώριζαν στη Νίκαια έλεγαν ότι δεν ήταν καν θρησκευόμενος.
Ο Ουαλίντ Χαμού, ξάδελφος του συζύγου Μπουλέλ, είπε στην MailOnline: «Ο Μπουλέλ δεν ήταν θρησκευόμενος. Δεν πήγαινε στο τζαμί, δεν προσεύχονται, δεν τηρούσε το ραμαζάνι. Έπινε αλκοόλ, έτρωγε χοιρινό και έπαιρνε ναρκωτικά. Αυτά είναι όλα απαγορευμένα από το Ισλάμ.
Αυτός δεν ήταν μουσουλμάνος, ήταν σκα**. Κτυπούσε τη σύζυγό του, ο ξάδελφός μου, ήταν ένα χαμένο κορμί».

Τα κομμάτια του παζλ δεν κολλάνε…

Για να πάρουμε όλα τα κομμάτια του παζλ των όσων στοιχείων έχουμε μέχρι τώρα και να δούμε αν φτιάχνουν εικόνα τζιχαντιστή:
  1. Δεν ήταν θρησκευόμενος, δεν ακολουθούσε τις μουσουλμανικές αρχές, δεν πήγαινε καν σε τζαμί όπου θα μπορούσε να στρατολογηθεί.
  2. Ήταν μεροκαματιάρης πατέρας τριών παιδιών και ξαφνικά βρέθηκε με μια μίνι περιουσία.
  3. Είχε ψυχολογικά προβλήματα το 2004 αλλά τα εκδήλωσε το 2016.
  4. Η αστυνομία χτένισε το σπίτι του αλλά δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με τρομοκρατική οργάνωση.
  5. Στο φορτηγάκι του βρέθηκαν αληθινά και ψεύτικα όπλα (;!) – ένα αυτόματο όπλο, ένας γεμιστήρας, διάφορες σφαίρες, ένα δεύτερο αυτόματο όπλο που ήταν ένα ψεύτικο Καλάσνικοφ και ένα τουφέκι, μια αδρανοποιημένη χειροβομβίδα.
  6. Παρ’ όλη την υποτιθέμενη αστυνομική περιφρούρηση κατάφερε να διασχίσει 2 χιλιόμετρα κι ένας απλός πολίτης τον σταμάτησε πρώτος
  7. Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών λόγο της εορτής εκείνος είχε άδεια κυκλοφορίας.
  8. Η ISIS «ανέλαβε την ευθύνη» με… δυο μέρες καθυστέρηση (έπεσε γραφειοκρατία;)
  9. Όλοι βιάζονται να αποδώσουν το περιστατικό σε τρομοκρατική ενέργεια και όχι σε τρέλα. Δηλώσεις Βαλς: «Ο μακελάρης της Νίκαιας συνδέεται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ». Βάσει ποίων στοιχείων;
Σας βγαίνει η εικόνα; Εμάς καθόλου. Λείπει κίνητρο, λείπει κατάλληλο προφίλ.
Από την άλλη μας βγαίνει ένα άλλο…«φανταστικό» σενάριο.
Ας υποθέσουμε ότι είστε ένα χαμένο κορμί, χωρίς αξίες και θρησκευτικό φανατισμό. Είστε νέος και ωραίος Τυνήσιος και παντρεύεστε μια μουσουλμάνα που ζει στη Γαλλία και πάτε να κάνετε την τύχη σας. Τύχη όμως σπουδαία όπως την φανταστήκατε δεν βρήκατε στη Γαλλία και δεν είναι λίγοι οι Τυνήσιοι που την πάτησαν έτσι με τη Δύση.
Αγαπάτε την οικογένεια σας, τη νέα και την παλιά που αφήσατε πίσω, αλλά είστε και κακομαθημένο ψιλοδιεφθαρμένο ρεμάλι. Και ξέρετε ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει πια. Αδιέξοδο.
Τότε σας πλησιάζει κάποιος και σας λέει: Μπορείς να εξασφαλίσεις την οικογένειά σου – όλη! – αν κάνεις αυτό. Υπάρχει πιθανότητα να μην ζήσεις, αλλά θα έχεις προσφέρει κάτι στους δικούς σου, αυτό το οποίο δουλεύοντας μια ζωή δεν θα μπορέσεις.
Μια ζωή σκατά… τουλάχιστον ας χαθεί πιάνοντας τόπο. Αυτό το παζλ, βγάζει σίγουρα εικόνα με νόημα!
Τώρα ποιος είναι ο εντολοδόχος; Αυτός που θέλει κι άλλα στρατιωτικά μέτρα στη Γαλλία, που θέλει παγκόσμιους στρατούς κατά της τρομοκρατίας, που θέλει αστάθεια και τρόμο, που κατηγορεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ο ίδιος δημιούργησε – δεν είναι ένας, είναι μια χούφτα άνθρωποι που κλείνονται πίσω από τις πόρτες των μυστικών λεσχών τους και σχεδιάζουν πως θα μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη, πιο ελεγχόμενη και πιο σύντομη.

Το Χόλιγουντ πάντως ξέρει να φτιάχνει πιο πειστικά σενάρια. Αλλά το θέμα δεν είναι ότι δεν μπορούν και οι ίδιοι. Απλά… δεν τους ενδιαφέρει! Και είναι και αυτό μέρος του παιγνιδιού τους και της απαξίωσης τους προς τους λαούς που θέλουν να νιώθουν ότι διαφεντεύουν.




Πηγή:
i-gata.gr