Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΣΙΑΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία είναι ένα μέρος του πυρηνικού «παιχνιδιού-κοτόπουλο-". Η Ουάσιγκτον και οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ προσπαθούν να προκαλέσουν τη Ρωσία σε μια κλιμάκωση των εντάσεων, διότι ορισμένοι κύκλοι στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι λόγω της φθίνουσας εξουσία τους επί του κόσμου. Και πραγματικά χάνουν. Βλέπουν μια στρατιωτική κλιμάκωση ως το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει τον έλεγχό τους.
Η στάθμευση στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη στα σύνορα της Λευκορωσίας και της Ρωσίας είναι μια ακραία πρόκληση - και δεν είναι καθόλου αναγκαία για την ασφάλεια της Πολωνίας ή των κρατών της Βαλτικής. Είναι μια πολύ ανόητη κίνηση από την πλευρά του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι ο επιτιθέμενος σε αυτή την κατάσταση. Από το πραξικόπημα της Ουάσιγκτον στο Κίεβο, το ΝΑΤΟ είχε τα όπλα του τόσο κοντά, προσπαθώντας πάντα να προκαλέσει τη Ρωσία να κάνει μια λεγόμενη επιθετική κίνηση. Αλλά η Ρωσία δεν το έχει κάνει - και αυτό δημιουργεί μεγάλη απογοήτευση στην Ουάσιγκτον, ειδικά στο στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα. Προσπαθούνι να δημιουργήσουν φόβο στον αμερικανικό λαό για ένα νέο πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά δεν πιάνει. Αυτό είναι το αξιοσημείωτο. Αυτες είναι αξιολύπητες απόπειρες για να κρατηθούν την εξουσία.

Αλλά η δύναμη τους χάνεται - απλά κοιτάξτε το Brexit. Η ΕΕ
πρόκειται να διαλυθεί, θα αποχωρούν το ένα κράτος μετά το άλλο. Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για να κρατηθεί η ένωση αλλά δεν λειτούργησε. Το ΝΑΤΟ πρόσθεσε απλά χάος, αντί να προσφέρει σταθερότητα. Τώρα υπάρχει μια πολύ ισχυρή αντιπολίτευση στις χώρες της ΕΕ σε όλα τα είδη των προκλήσεων της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας το ανέφερε αυτό αρκετά ανοιχτά.

Αυτές οι προκλήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας είναι πολύ περιττές. Υπάρχει τεράστια αντιπολίτευση κάτω από την επιφάνεια. Οι πολιτικοί μπορεί να προσποιούνται ότι όλα είναι καλά με το ΝΑΤΟ, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια μεγάλη αγωνία. Οι Γερμανοί δεν θέλουν έναν άλλο πόλεμο με τη Ρωσία. Η φρίκη του τελευταίου ήταν τρομερή. Αλλά η Αμερική απλά δεν νοιάζεται για κανέναν έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση. Όσα περισσότερα γεράκια του πολέμου πέρα από τον Ατλαντικό πιέζουν, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα υπάρξει εντός της ΕΕ.
Περισσότερα ΕΔΩ


Πηγή:
Μετάφραση - Γιώργος Βουδούρης
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ