Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

O κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέντσεκο στα Χανια για αποκατάσταση – Η Κρήτη από τα καλύτερα σημεία στον κόσμο βιοκλιματικά

 Ένας κοσμοναύτης και μάλιστα ο πιο πιστός ένοικος του διαστημικού λεωφορείου Σογιούζ, και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού(ISS), ο 55χρονος Γιούρι Μαλέντσεκο, φτάνει στις 5 το απόγευμα στη Κρήτη, που για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, επιλέγεται από τη Ρωσική αεροδιαστημική, ως κέντρο αποκατάστασης ενός Κοσμοναύτη.



Το πρόγραμμα αποκατάστασης σε αυτή τη φάση θα είναι τουλάχιστον τριών εβδομάδων και περιλαμβάνει παραμονή του Κοσμοναύτη και της εξειδικευμένης στην αποκατάσταση του  αποστολής (γιατροί, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, γυμναστές),  σε Γεωργιούπολη, Χανιά και Χερσόνησο.
Ο Γιούρι Μαλέντσενκο, είναι από τους πιο γνωστούς κοσμοναύτες, 55 ετών, και μόλις πριν ένα μήνα περίπου επέστρεψε στη Γη. Επέμεινε ο ίδιος για Ελλάδα και Κρήτη.
Έχει μείνει εκτός των άλλων στην ιστορία, γιατί χωρίς την άδεια της υπηρεσίας του, που είναι υποχρεωτική, αφού ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, παντρεύτηκε την Αμερικανίδα γυναίκα του, ρωσικής επίσης καταγωγής, όταν ήταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μέσω τηλεδιάσκεψης! Η συνέχεια της καριέρας του δείχνει ότι δεν επηρεάστηκε από αυτήν την “κόντρα”.
Την “ειδική αποστολή” του Κοσμοναύτη στη Κρήτη, προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως οι λειτουργίες του στη γήινη ατμόσφαιρα και το πειρβάλλον, με την Κρήτη να θεωρείται βιοκλιματικά από τα καλύτερα σημεία του πλανήτη για μία τέτοια διαδικασία, θα συνοδεύει και ο επί δεκαετίες έλληνας ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός.
Να σημειώσουμε ότι τον Ιούλιο του 2015 τα Χανιά είχε επισκεφθεί και ένας άλλος Ρώσος κοσμοναύτης, ο Αντόν Σκαπλέροφ, για πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης.







Πηγή:
neakriti.gr
agonaskritis.gr