Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Φορολογούν τους καταναλωτές…"για το καλό τους"

Οι περιούσιοι τοκογλύφοι και φοροεισπράκτορες επί 2.000 χρόνια έχουν ανάγει την τέχνη της ληστείας των λαών σε κορυφαία επιστήμη. Οποιαδήποτε γελοία δικαιολογία, οποιοδήποτε πρόσχημα που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενδιαφέροντος για την προστασία του περιβάλλοντος, των φτωχών, της υγείας κλπ… μετατρέπεται απευθείας σε …ΝΕΟ ΦΟΡΟ ο οποίος φυσικά καταλήγει στην πληρωμή κάποιων εικονικών δανείων που πήραν προδότες πολιτικοί στο όνομα των ψηφοφόρων τους. 
Αντί να σταματήσουν αυτούς που μολύνουν …κάτι που δεν φέρνει λεφτά …απλά φορολογούν αυτούς που καταναλώνουν τα προϊόντα τους. Η μόλυνση συνεχίζεται …τα έσοδα αυξάνονται.
Αντί να σταματήσουν αυτούς που ληστεύουν τις φτωχές χώρες φορολογούν τους υπόλοιπους, δήθεν για να αποστείλουν ανθρωπιστική βοήθεια.


Και τώρα …αντί να περιορίσουν τη χρήση ζάχαρης στα αναψυκτικά… φορολογούν τους καταναλωτές …δήθεν για να τους σώσουν από την παχυσαρκία.
Πίσω από κάθε καλοσχεδιασμένη αφαίρεση πλούτου από τους φορολογούμενους… πάντα ένας «σοβαρός» λόγος υγείας ή ανθρωπιστικός. Το να μας κλέβουν σκέτο, δεν θα το ανεχόμασταν, αλλά το να μας κλέβουν για το καλό μας… περνάει πολύ πιο εύκολα. Μας βάζουν νέους φόρους και τους αποδεχόμαστε …όπως μία μητέρα δίνει ένα πικρό σιρόπι στο παιδί της.
Και για να περάσει αυτή η απάτη …οι πράκτορες-δημοσιογράφοι αναδεικνύουν την είδηση χωρίς ειρωνικά σχόλια, χωρίς αρνητικό πρόσημο… κάτι που κάνουν πολύ εύκολα, όταν δοθεί εντολή να χτυπήσουν κάποιον πολιτικό αντίπαλο του συστήματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά «Το Ποντίκι«:

Η Βρετανία έθεσε σήμερα σε εφαρμογή μια στρατηγική που έχει στόχο τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της φορολόγησης εταιρειών που πωλούν αναψυκτικά με πρόσθετη ζάχαρη και της επένδυσης των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τον φόρο αυτό σε προγράμματα για την ενθάρρυνση της σωματικής δραστηριότητας και της ισορροπημένης δίαιτας των παιδιών σχολικής ηλικίας.
Καλώντας εταιρείες τροφίμων και αναψυκτικών να δράσουν γρήγορα για να μειώσουν τη ζάχαρη στα προϊόντα τους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 2 έως 15 ετών στη Βρετανία είναι ήδη υπέρβαρα ή παχύσαρκα.
«Η παχυσαρκία είναι μια απειλή τόσο για την υγεία των παιδιών όσο και για την οικονομία μας, καθώς κοστίζει στην NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας) δισεκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο», αναφέρει σε δήλωσή της η υφυπουργός Οικονομικών Τζέιν Έλισον.
«Ο φόρος στη βιομηχανία των αναψυκτικών είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη για να τερματιστεί η κρίση παχυσαρκίας που αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε.
Επιλέγοντας να επιβάλει τον φόρο για τη ζάχαρη στα αναψυκτικά, η Βρετανία ακολουθεί το παράδειγμα του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας και του Μεξικού, που έχουν επιβάλει κάποιας μορφής φορολογία στα αναψυκτικά με πρόσθετη ζάχαρη.
Οι σκανδιναβικές χώρες επιβάλλουν παρόμοιους φόρους εδώ και πολλά χρόνια, με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας.
Η Βρετανία θα επιβάλει έναν φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη πάνω από 5 γρ. ανά 100 ml, ο οποίος θα είναι υψηλότερος για τα αναψυκτικά που περιέχουν ακομη περισσότερη ζάχαρη.
Ωστόσο ο Γκάβιν Πάρτινγκτον, γενικός διευθυντής της βρετανικής ένωσης παραγωγών αναψυκτικών, υποστήριξε πως ο φόρος είναι «τιμωρητικός» και πως θα «προκαλέσει απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας, χωρίς να καταφέρει να επιδράσει σημαντικά στα επίπεδα της παχυσαρκίας».
Η υπηρεσία υγείας της βρετανικής κυβέρνησης έχει ανακοινώσει πως τα ζαχαρούχα αναψυκτικά είναι η μεγαλύτερη πηγή πρόσληψης ζάχαρης για τα παιδιά και πως ένα παιδί μπορεί να λάβει περισσότερη ζάχαρη απ’ όση συνίσταται να καταναλώνει σε μια ολόκληρη ημέρα πίνοντας μόνο ένα κουτί αναψυκτικού το οποίο περιέχει εννέα κουταλιές του γλυκού ζάχαρη.
Η κυβέρνηση θέλει από τη βιομηχανία να εργαστεί για να μειώσει κατά 20% τη ζάχαρη που χρησιμοποιεί σε προϊόντα δημοφιλή στα παιδιά. Μια μειωση κατά 5% θα πρέπει να υπάρξει από την πρώτη χρονιά.
Η πρόοδος που θα πραγματοποιηθεί από τη βιομηχανία θα εξετάζεται από την κυβερνητική υπηρεσία υγείας, την Public Health England, η οποία θα δημοσιοποιεί ενημερώσεις κάθε έξι μηνες.

Η υπουργός Δημόσιας Υγείας Νίκολα Μπλάκγουντ δήλωσε πως στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θα ζητηθεί επίσης από τα Δημοτικά σχολεία να βοηθήσουν κάθε μαθητή να επιδίδεται σε μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα τουλάχιστον 60 λεπτά κάθε ημέρα — τουλάχιστον 30 λεπτά από τα οποία στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος.





Πηγή: