Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

«Αμερικανικός εμφύλιος»! CIA και Πεντάγωνο «αδειάζουν» τον Ομπάμα!!!

Με φόντο τη Συρία…
Οι μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, επιθυμούν μια παρατεταμένη περίοδο ένοπλων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, υπάρχουν φωνές που κατηγορούν τους Αμερικάνους για ασυνέπεια στο συριακό μέτωπο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Χαλεπίου, καθώς συνεχίζουν την υποστήριξη των λεγόμενων «μετριοπαθών ομάδων», που στην ουσία αποτελούν συνεργάτες του Ισλαμικού Κράτους.


«Ο Ομπάμα προσπαθεί να επιλύσει ένα πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε. Κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης και τώρα πρέπει να αποδείξει ότι δικαίως του απονεμήθηκε. Καταλαβαίνει επίσης ότι η Ιστορία θα τον θυμάται ως έναν πρόεδρο ο οποίος κατέστρεψε μία χώρα (Λιβύη), τροφοδότησε εντάσεις στην Ουκρανία, γεμίσε τη Μέση Ανατολή (ιδιαίτερα τη Συρία) με τρομοκράτες και ως συνέπεια πυροδότησε την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη », ανέφερε η ρωσική πηγή.
Για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η CIA και το Πεντάγωνο ενδιαφέρονται για μια παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, κι αυτός είναι ο κύριος λόγος ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική θεωρείται τόσο ασαφής».
Η πηγή ανέφερε επίσης ότι οι σύμμαχοι της Αμερικής έχουν εμποδίσει τη συνεργασία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για μία πολιτική ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία. Η τύχη του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν είναι πλέον ένα σημείο διαφωνίας για την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, αλλά και οι συμμάχους της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή, έχουν διαφορετική προσέγγιση για το ζήτημα.
Αυτός είναι και ο λόγος που υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν αναγκαστεί να ζητήσει δημοσίως την άμεση παραίτηση του Άσαντ, έτσι ώστε να μην «χάσουν» φίλους στην περιοχή. Σύμφωνα με την γνώμη και της συριακής αντιπολίτευσης στη Συρία η Ουάσινγκτον προσπαθεί να προκαλέσει αστάθεια και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Η κατάσταση έχει περιπλακεί ακόμη περισσότερο από τις συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων οργανισμών των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο, η CIA, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Λευκός Οίκος έχουν διαφορετικούς στόχους, και μερικές φορές αντικρουόμενα συμφέροντα. Αυτό δεν βοηθάει στην επίλυση της συριακής κρίσης», σχολιάζει ο Tarek Ahmad, εκπρόσωπος της λεγόμενης ομάδας της αντιπολίτευσης Hmeymim της Συρίας.
Ο Ομπάμα θέλει να επιλύσει την κρίση της Συρίας και όπως δηλώνει θέλει να την τελειώσει πριν από τη θητεία του, όμως οι δηλώσεις του δεν ακολουθούν πάντα την ίδια λογική. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι είναι το μόνο πρόσωπο που ενήργησε με συνέπεια, αλλά έχει πολλούς αντιπάλους, και άτομα που εργάζονται μαζί του, όπως για παράδειγμα η Βικτόρια Νούλαντ, δεν επιθυμούν λύση στο συριακό ζήτημα.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι δεν διαφαίνεται άμεση επίλυση του θέματος, CIA και Πεντάγωνο έχουν «αδειάσει» εξ’ ολοκλήρου τον Ομπάμα, δημιουργώντας μία τεράστια εσωτερική διαμάχη στους κόλπους των ΗΠΑ. Κι άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την παρεμβατική και φιλοπόλεμη τους πολιτική, βομβαρδίζοντας εκ νέου τη Λιβύη… 




Πηγή:
hellasforce.com