Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ!!! Γιατί η DB προσπαθεί να καλύψει μια χαοτική κατάσταση!

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας παραδέχθηκε ότι είναι σε «κατάσταση χρηματοοικονομικής καταστολής» και προσπαθεί απεγνωσμένα να ανακατέψει την τράπουλα, χρησιμοποιώντας οικονομικά σωσίβια για να αποφευχθεί η κατάρρευση!
Οι κεντρικές τράπεζες χρησιμοποιούν περικοπές επιτοκίων, αγορές περιουσιακών στοιχείων, καθώς και άλλα μέτρα νομισματικής πολιτικής για να στηρίξουν την παραπαίουσα οικονομία για να την κρατήσουν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, αναφέρουν στελέχη της Deutsche Bank… Η είδηση ​​έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι τα κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν κατά 98 τοις εκατό τον περασμένο μήνα και η τιμή της μετοχής της έφτασε σε χαμηλά που έχουμε ξαναδεί αρκετό καιρό πριν το 2002.


Δείτε τον σχετικό πίνακα


Ο Dominic Konstam, παγκόσμιος επικεφαλής της έρευνας επιτοκίων για την Deutsche Bank, εξέδωσε μια έκθεση στην οποία προειδοποίησε για την «κατάρρευση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου», που θα μπορούσε να προκαλέσει «πανικό» στις αγορές και ενδεχομένως ακόμα ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ.
«Το status quo θα μπορούσε να παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια ακόμα αν δεν σπάει το σύστημα. Υπάρχουν τρόποι, φυσικά, είτε για την αποφυγή κατάρρευσης ή τουλάχιστον για την επιδιόρθωση ή τον μετριασμό των επιπτώσεων της αρνητικών συντελεστών για τις τράπεζες. Μπορούμε να δούμε ότι ακόμα επιτρέπονται ήπιες μορφές διάσωσης των τραπεζών (bail out)», τόνισε αρχικά.
Για να προσθέσει: «Το συμπέρασμα είναι ότι χωρίς ένα εξωτερικό οικονομικό σοκ είναι δύσκολο να δούμε το κατά πόσο οι ιθύνοντες θα είναι έτοιμοι να λάβουν δραματικά φορολογικά μέτρα που θα βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία και να την βγάλουν έξω από την κατάσταση καταπίεσης που έχει περιέλθει. Η ειρωνεία είναι ότι αν τελικά το σοκ γίνει πραγματικότητα, μέσω της κατάρρευσης των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, τότε όλοι θα πανικοβληθούν και θα ψάχνουν απεγνωσμένα για μία δημοσιονομική τόνωση».
Κατά τις τελευταίες εβδομάδες η DB έχει ζητήσει την εφαρμογή επιθετικής δημοσιονομικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών δαπανών για την κατασκευή υποδομών και την ενίσχυση της ανάπτυξης της απασχόλησης.
Ωστόσο ο Konstam σχολίασε: «Παρά την αισιοδοξία γύρω από αυτό στις αρχές Ιουλίου δεν έχουν ανάψει ακριβώς το πράσινο φως για διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών. Οι πολιτικοί δεν έχουν συνηθίσει να ασχολούνται με την οικονομική καταπίεση και αυτό δυστυχώς, είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της στασιμότητας».

Σημειώνουμε πως τον Ιούλιο ο CEO της τράπεζας John Cryan ανέφερε ότι η DB προετοιμάζεται για την αναδιάρθρωση εν μέσω ανησυχιών για τα περιουσιακά της στοιχεία. Η τράπεζα προσπαθεί να πουλήσει μερίδιο της στην τράπεζα της Κίνας Huaxia, καθώς συνεχίζει να ξεφορτώνεται τα περιουσιακά στοιχεία της, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις πληρωμές μερισμάτων στους μετόχους της. 



Πηγή:
hellasforce.com