Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Ιράν και βομβαρδίζουν τον ISIS στην Συρία (BINTEO)

Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι  ρωσικά βομβαρδιστικά  αεροσκάφη Tu-23M έχουν απογειωθεί από μια βάση στο Ιράν με στόχο τους ισλαμιστές μαχητές στην  Συρία.
Η  σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί μια νέα σημαντική εξέλιξη στις προσπάθειες κατά της τρομοκρατικής ομάδας Daesh.
Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το έδαφος μιας άλλης χώρας στη Μέση Ανατολή,  εκτός από την Συρία  για πολεμικές αποστολές στο εσωτερικό της Συρίας.


Οπως είναι γνωστό από εχθές μοίρα βομβαρδιστικών  αεροσκαφών Tu-23M3 ;έχει μετασταθμεύσει  στην αεροπορική βάση Hamedan στο δυτικό Ιράν.
Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει μαχητικά αεροσκάφη Su-34 και βομβαρδιστικά Tu-22M3 απογειώθηκαν  μέσα στην ημέρα με αποστολή να βομβαρδίσουν τον ισλαμικό στρατό και τους μαχητές της  Nusra Front στο Χαλέπι, σε Deir el-Zor και Ιντλίμπ, καταστρέφοντας πέντε μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών, στρατόπεδα εκπαίδευσης.
Η Ρωσία και το Ιράν έχουν επεκτείνει τους δεσμούς τους κατά τους τελευταίους μήνες, προχωρώντας σε μια συμμαχία μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας . Αναμένουμε και άλλες εξελίξεις πραγματικά σημαντικές τις επόμενες ημέρες αναφέρουν ανώνυμες πηγές στο Κρεμλίνο.





Πηγή:
pentapostagma.gr