Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΣΑΜΑΝΩΝ

Η λέξη «Σαμάν» ή Σαμάνος προέρχεται από τη διάλεκτο των Τούνγκους, ενός λαού της Σιβηρίας, και σημαίνει «ο Σοφός» ή «Αυτός που γνωρίζει». Σήμερα σαμάνοι συναντώνται στη Σιβηρία,
στους Εσκιμώους, στους Ινδιάνους της Αμερικής, στις φυλές της Αφρικής, την Ωκεανία και την Αυστραλία.
Ο ρόλος του σαμάνου στις κοινωνίες των διαφόρων φυλών ήταν κάτι ανάμεσα σε ιερέα, Γιατρό και μάγο, στεκόταν δίπλα στον αρχηγό της φυλής και απολάμβανε τιμών.
Ο σαμάνος εκπαιδεύεται περνώντας μια περίοδο εντατικής απομόνωσης, Νηστείας και ψυχικής δοκιμασίας, μύησης και ειδικών τελετουργιών.



Έχει ιδιότητες υπερφυσικές, μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες,
να μεταμορφώνεται σε ζώο ή πουλί και να καταλαβαίνει τη γλώσσα τους.
Μπορεί να πετάει στον ουρανό, να προφητεύει και η ψυχή του μπορεί να εξέρχεται από το σώμα του και να ταξιδεύει στον κόσμο των πνευμάτων.
Στην πραγματικότητα, ο σαμάνος μπορεί να βρίσκεται ταυτοχρόνως σε διαφορετικά μέρη με υλική και ενεργειακή μορφή.
Γίνεται ο φύλακας των μυστικών μιας υπερφυσικής σοφίας.
Ο σαμάνος πέφτει σε έκσταση και φοράει ειδική στολή με έντονα χρώματα, ανάλογα με το τι πνεύματα καλεί. Χρησιμοποιεί το ιερό τύμπανο.
Υπάρχουν σαμάνοι ερυθρόδερμοι, μαύροι και λευκοί,
σπανίως και γυναίκες.
Κάποιοι ερευνητές χαρακτηρίζουν τους σαμάνους σαν άτομα νευρωτικά, και όχι πνευματικά ισορροπημένα.
Οι μαρτυρίες πολλών ερευνητών και συγγραφέων κάνουν αναφορά
για τη μεγάλη σωματική αντοχή και τις πολλές ικανότητές τους.
Στα νησιά Μαρκίζες, οι σαμάνοι είναι προφήτες και έχουν υπερφυσικές δυνατότητες.
Μπορούν να νηστέψουν ολόκληρο μήνα ζώντας μόνο με νερό,
μπορούν να κοιμηθούν μέσα στο νερό και να βλέπουν πράγματα που γίνονται σε μεγάλες αποστάσεις.
Στους Μάγιας και τους Ίνκας οι σαμάνοι απολάμβαναν ιδιαιτέρων τιμών και σεβασμού.



Στην Ελλάδα αυτή η ιδέα του σαμάνου συσχετίζεται με τον Ορφέα, τον Πυθαγόρα, τον Εμπεδοκλή και ακόμη τον Πλάτωνα.
Εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι, αν θέλουμε να ξυπνήσουμε τον σαμάνο που έχουμε μέσα μας, μπορούμε να τον αναζητήσουμε
στον ονειροχώρο και τον ονειροχρόνο, αρκεί να το θελήσουμε και να το επιδιώξουμε ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες:

 Να ζούμε υγιεινά, και να αποβάλλουμε το άγχος και τις ακραίες ψυχολογικές καταστάσεις, ώστε να διατηρούμε την ψυχική μας γαλήνη.
 Όταν πέφτουμε για ύπνο, λίγο πριν κοιμηθούμε, ας μην ξεχνάμε μια συζήτηση με τον άλλον εαυτό μας, τον παράλληλο εαυτό μας, και να του αναθέτουμε να εκτελέσει αποστολές, κυρίως για θέματα υγείας. Αρκεί να το πιστέψουμε. Η πίστη μπορεί να ενεργοποιήσει δυνάμεις ίασης μέσα μας, που ούτε καν τις φανταζόμαστε. Για να γίνει το θαύμα, πρέπει να υπάρχει πρόθεση να το κάνεις και πίστη ότι μπορείς να το κάνεις.
 Να πιστεύουμε στον Υπέρτατο Νου, όπως πρέπει να πιστεύουμε και στο ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε μόνοι μας κάθε πρόβλημα υγείας που έχουμε.
 Να ζητούμε από τον παράλληλο εαυτό μας να επισπεύδει τις διαδικασίες ίασης των ασθενειών του οργανισμού μας.
 Να ευχαριστούμε τον Υπέρτατο Νου για ό,τι μας έχει δώσει και ας μην ξεχνάμε ότι από το κακό υπάρχει πάντα το χειρότερο.
 Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με στωικότητα και να μην βλέπουμε το θάνατο με τρόμο. Να μην φοβόμαστε για το κάθε τι και να μην μας καταλαμβάνει πανικός με ό,τι δύσκολο συμβαίνει γύρω μας. Τότε το θαύμα θα γίνει χώρος οικείος για τον καθένα. Το θαύμα που θα συμβεί, μπορεί να ξανασυμβεί πολλές φορές αν το θελήσουμε.
 Δεν παρακαλούμε κλαψουριστά ή ικετευτικά το Θεό να κάνει το θαύμα του. Μπορούμε να κάνουμε το θαύμα μόνοι μας. Εμείς θα κατευθύνουμε τη ζωή μας. Η προσευχή ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με ανώτερες παντοδύναμες οντότητες. Και να μην ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη σοφία είναι η απλότητα.
Οι καταλληλότερες και ισχυρότερες λέξεις και φράσεις, ως προς το αποτέλεσμα, για τη διάνοιξη των διαύλων επικοινωνίας είναι εκείνες που έρχονται στα χείλη μας, όταν είμαστε μόνοι μας σε βουνά ή σε χώρους που μας προκαλούν ψυχική ευφορία.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΝΟΥ.


Για να διαμορφώσουμε ασύλληπτες πραγματικότητες, πρέπει να αλλάξουμε τις απόψεις μας για τον εαυτό μας. Το να μη μπορούμε να δούμε κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως τρόποι να το πετύχουμε.
Από εμάς εξαρτάται να δούμε τον κόσμο πολυδιάστατα και να αποκαταστήσουμε επαφή πρώτα με τον εαυτό μας και με τη βάση δημιουργίας, και μετά με όλα τα ενεργειακά πεδία που μας περιβάλλουν.
Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι τα πάντα είναι δυνατά.

ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

Δείτε επίσης:

"Αρχαίοι Έλληνες Σαμάνοι"



Πηγή:
Grigoris Makrinitsas
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ