Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Η Πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους Εξωγήινους

Άρθρο του 2012
Τί θα έκανε η ανθρωπότητα σε περίπτωση που δεχόταν επίσκεψη από εξωγήινα όντα; Πώς θα αντιδρούσαμε και κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μια τέτοια κατάσταση; Στον ΟΗΕ φροντίσανε για όλα, αφού όχι μόνο λειτουργεί ξεχωριστό γραφείο για θέματα σχετικά με το διάστημα και την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, αλλά όρισε και το άτομο που θα αναλάβει να έρθει σε διαπραγματεύσεις μαζί με τους Εξωγήινους, όταν αυτοί αποφασίσουν να επισκεφτούν την Γη.


Μπορεί να φαίνεται το γεγονός κωμικοτραγικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η πρέσβειρα της ανθρωπότητας είναι η Μαζλάν Ότμαν (δεξιά), μια αστροφυσικός από τη Μαλαισία, η οποία επιλέχτηκε (τον Σεπτέμβριο του 2010)να βγάλει εις περάς αυτή τη δύσκολη αποστολή. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η telegraph.co.uk. «Εξωγήινα όντα που θα προσγειωθούν στη γη και θα ζητήσουν από τους ανθρώπους “Πηγαίνετε με στον ηγέτη σας” οφείλουν να απευθύνουν στην κα Ότμαν».
Μάλιστα υπάρχει και σχετικός οργανισμός με την επωνυμία «Γραφείο για ζητήματα του απώτερου διαστήματος ή Office for Outer Space Affairs (UNOOSA- www.unoosa.org). Λειτουργεί ήδη από το 1958 και έχει μέλη από αρκετές χώρες- η Ελλάδα συμμετέχει από το 1980. Η UNOOSA, που έχει έδρα στη Βιέννη (φώτο), κατά καιρούς διεξάγει σεμινάρια, εκπαιδευτικά και πιλοτικά προγράμματα που αφορούν τη γνώση του διαστήματος και την ανθρώπινη παρεμβατικότητα σε αυτό.




Πηγή: