Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ελληνικό σχολικό κτήριο στο Μόναχο.... Γιόκ!

 
Ένα γιαπί είναι επικίνδυνο και αντιαισθητικό. Όταν λοιπόν παίρνεις οικοδομική άδεια, δεσμεύεσαι για τον χρόνο αποπεράτωσης. Τα πρόστιμα είναι τόσο τσουχτερά αν τον υπερβείς, που κανένας δεν ξεκινάει να χτίζει αν δεν έχει προγραμματίσει τα λεφτά και τις εργασίες μέχρι και τα πόμολα.


Οι Ελληνάρες όμως δεν χαμπαριάζουν από τέτοια. Και αποφασίσαμε να εξάγουμε τεχνογνωσία και στη Βαυαρία. Ακούστε την απίστευτη ιστορία:

Το 2001, η κυβέρνηση της Βαυαρίας παραχώρησε (έναντι μικρού τιμήματος) στο Ελληνικό Κράτος 15 στρέμματα γης για να φτιάξει σχολείο για τα παιδιά των Ελλήνων που ζουν εκεί. Αναλάβαμε την υποχρέωση το κτήριο να ολοκληρωθεί μέσα σε 4 χρόνια από την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Μάλιστα, η βαυαρική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να χρηματοδοτήσει το έργο κατά 70%! Επειδή όμως ήξεραν με ποιους έχουν να κάνουν, έβαλαν κι έναν όρο στο συμβόλαιο πως αν δεν ολοκληρωθεί το κτήριο σύμφωνα με τις προθεσμίες, το οικόπεδο επιστρέφει στο Γερμανικό Δημόσιο, μας επιστρέφουν και το μικρό τίμημα, και τέλος. Σίγουροι εμείς για τις ικανότητές μας να τηρούμε χρονοδιαγράμματα, το υπογράψαμε.

Τι έκαναν οι διαχρονικά ανεύθυνες και αναξιόπιστες ελληνικές κυβερνήσεις; Τίποτε, as usual. Επί 7 χρόνια το κοίταγαν. Άδεια έβγαλαν τον Αύγουστο του 2008!!! Και άρχισαν τσούκου - τσούκου να χτίζουν, όπως στο ανέκδοτο με την ελληνική κόλαση: την μια μέρα δεν υπήρχαν λεφτά, την άλλη δεν είχαν μπει οι υπογραφές, την τρίτη βαριόμασταν, την τέταρτη είχαμε εκλογές και ποιος να ασχοληθεί...

Οι Γερμανοί είδαν κι αποείδαν, μας έτριξαν τα δόντια: “τελειώστε το γιατί θα σας το πάρουμε πίσω.” Αρχίσαμε εμείς τις κλάψες: έχουμε κρίση, προσπαθούμε, είμαστε απόγονοι του Αριστοτέλη, μπλα μπλα. Τον Νοέμβριο του 2011 δεν είχαμε ρίξει ούτε τα μπετά. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου πήρε απόφαση να αξιώσει ο Δήμος την επιστροφή του οικοπέδου.

Εμείς την προσβάλαμε στα δικαστήρια!
Φυσικά χάσαμε παταγωδώς, μολονότι με νομικά τερτίπια κερδίσαμε χρόνο, ξοδεύοντας, ως συνήθως, αντιπαραγωγικά λεφτά κι αφήνοντας το γιαπί στη μοίρα του. Μέχρι που το γερμανικό δικαστήριο, τον Απρίλιο του 2015, έκρινε τελεσίδικα ότι το οικόπεδο θα έπρεπε να επιστραφεί καθώς το Ελληνικό Κράτος δεν τήρησε καμμία από τις υποχρεώσεις του, παρότι τα βαυαρικά λεφτά μια χαρά τα έτρωγε. Όμως, σε μια τελευταία προσπάθεια συμβιβασμού κάλεσε τα δύο μέρη να τα βρουν υπογράφοντας νέα σύμβαση. Οι Γερμανοί είπαν να μας κάνουν ακόμα μια χάρη. Και τον Αύγουστο του 2015 υπογράψαμε τροποποιητική σύμβαση δεσμευόμενοι ως το τέλος του 2015 να έχουμε τελειώσει τον σκελετό και ως το τέλος του 2016 να το έχουμε ολοκληρώσει. Μάλιστα πήραμε και εξάμηνη παράταση, αν κάτι δεν πάει καλά βρε αδερφέ, άνθρωποι είμαστε!

Αρχές Ιουλίου, οι Βαυαροί πήγαν για πραγματογνωμοσύνη. Και διαπίστωσαν ότι ούτε τον σκελετό του πρώτου ορόφου δεν είχαμε φτιάξει. Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και στις 20 Ιουλίου αποφάσισε να τελειώνει η ιστορία με το γελοίο Ελληνικό Δημόσιο, και το οικόπεδο να επιστραφεί στον Δήμο του Μονάχου.

Οπότε εμείς σηκώσαμε τα μανίκια!
Επιστρατεύσαμε το πιο βαρύ πυροβολικό κύρους και αξιοπιστίας που διαθέτουμε, ένα κυβερνητικό στέλεχος που το όνομά του και μόνο δημιουργεί ρίγη συγκίνησης και δέους στην διεθνή πολιτική (και θεατρική επίσης) σκηνή.

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωνε περήφανα στην ΕΡΤ ότι έστειλε… εξώδικο (!!!) ζητώντας νέα παράταση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου και το έργο θα ολοκληρωθεί διότι “θα τσακιστούμε να το φτιάξουμε”. Βέβαια, το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου δεν έχει ενέκρινε την παράταση (η αντοχή στη γελοιότητα έχει ένα όριο) και αποφάσησε: ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑΠΙ .

Με αφορμή την απόφαση του Δήμου του Μονάχου η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ προχώρισε σε ανακοίνωση με κριτική στις ελληνικές κυβερνήσεις, όλους τους αρμόδιους αλλά καυτηριάζοντας και την απόφαση του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα καταφέρατε!! 78:2 (Η σημερινή τελική απόφαση της Ολομέλειας του Δήμου Μονάχου υπέρ του γκρεμίσματος του Ελληνικού Σχολείου, το όνειρο δεκαετιών του ελληνισμού στο Μόναχο Γερμανίας).

Κυρίες και κύριοι Ανίκανοι εκπρόσωποι όλων όσων κυβέρνησαν (από το 2001 μέχρι σήμερα) και του ελληνικού λαού και ειδικά του απόδημου ελληνισμού, καταφέρατε με την προμελετημένη και προαποφασισμένη απόφασή σας και Δούριο σχέδιο σας να χάσουμε μετά από τόσες θυσίες, αγώνες και αγιασμούς με κορδέλες το „ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ“!!!

Η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ Μονάχου, σας καταγγέλει ανοιχτά στον ελληνικό λαό, όλους όσους είχαν την ευθύνη (Κυβερνητική/Νομική) και καλεί την επίσης ανίκανη σημερινή Κυβέρνηση αν έχει το θάρρος να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες και να ξεσκεπάσει όλους αυτούς που είναι υπέυθυνοι για το αποτέλεσμα.

Καλούμε επίσης την Δικαστική εξουσία να αναλάβει πρωτοβουλία και να ρίξει φως στην υπόθεση και τις νομικές ευθύνες αν υπάρχουν και όσο ψηλά και αν αυτοί βρίσκονται.
Καλούμε τα ΜΜΕ της Πατρίδας να προβάλουν το θέμα, ακόμα και αν τα διαζύγια στο HOLLYWOOD πουλάνε ποιο πολύ!

Για μια ακόμη φορά, ποιος θα απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα?

Οι καταληκτικές ημερομηνίες στο συμβόλαιο του 2015 ήταν πρόταση της ελληνικής πλευράς και αν, από ποιον, αν όχι, με ποιο σκεπτικό τις αποδεχθήκαμε.

Γιατί εκτός από τις κορδέλες, τις δοξολογίες, τα πάρτυ και τις φωτογραφίσεις των „ηρώων“  δεν έβλεπε κανείς ότι το έργο είχε σταματήσει και δεν θα προλαβαίναμε τις ημερομηνίες?
Γιατί όταν εμείς λέγαμε ότι η ημερομηνία της 30ης Ιουνίου είναι καταληκτική, (επιστολή από 24.6.2016 έλεγε ότι: καταληκτική και συμαίνουσα ημερομηνία είναι η 30.6.2017!) και μας χαρακτήριζαν άσχετους από νομικά θέματα με αποτέλεσμα το οριστικό χάσιμο του σχολικού συγκροτήματος.

Γιατί η νέα πρόταση από 06.09.2016 που κατατέθηκε μετα βαΐων και κλάδων τελικά ήταν χωρίς αντίκρισμα και το είπαμε από την αρχή και πάλι μας χαρακτήριζαν άσχετους?

Τι έλειπε από την πρόταση για να γίνει αποδεκτή, πράγμα που είχε υποστηρίξει ο Υπουργός σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή με εκπρόσωπο της κοινότητάς μας τέλος  Ιουλίου.

Οι πληροφορίες μας -που δυστυχώς για τον ελληνισμό της περιοχής συνεχώς επιβεβαιώνονται-λένε ότι καμία απολύτως παρέμβαση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο (Πρωθυπουργικό/Υπουργικό) δεν έγινε στους γερμανούς. (μόνο κάποια/ος γραμματέας πήρε τηλέφωνο). Τελικά άλλη μια „σκληρή διαπραγμάτευση „ ?

Τα ερωτήματα αυτά και πολλά άλλα απευθύνονται προς την ελληνική πλευρά.

Και μια δημόσια απαίτηση :

Να δημοσιευτούν όλα τα χρηματικά ποσά που μέχρι στιγμής κόστισε το κτίριο
1) Κόστος αγοράς
2) Κόστος κατασκευαστικής εταιρείας
3) Κόστος νομικής κάλυψης και των 4 νομικών που έχουν διαχρονικά αναλάβει την υπόθεση

Για τους γερμανούς τώρα:

Είναι πολιτικά απαράδεκτη η απόφαση για γκρέμισμα σχολικού κτιρίου. Είναι πολιτικά απαράδεκτη ότι στην ανικανότητα της ελληνικής πλευράς έπαιξαν πολιτικά παιχνιδάκια για ένα θέμα που αφορά 30.000 πολίτες της πόλης.

Είναι απαράδεκτο - ΟΛΕΣ οι παρατάξεις - να γκρεμίζουν ένα σχεδόν ημιέτοιμο κτίριο.( Ο ελληνισμός της περιοχής δεν θα ξεχάσει ποτέ, την απόφασή τους, και θα το δείξουμε όταν έρθει η ώρα)

Τέλος καλούμε τον ελληνικό λαό και ειδικά τον απόδημο ελληνισμό να συνεχίσει ενωμένα, απομονώνοντας όλους αυτούς που σκόπιμα και για δικά τους συμφέροντα τους κοροΐδεψε, να συνεχίσει να αγωνίζετε για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του, για Αναβαθμισμένη Παιδεία και Εκπαίδευση , με κτηριακή υλικοτεχνική υποδομή, εκπαιδευτικούς και βιβλία, με ισοτημία Τίτλων Σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, γιατί:

ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ / ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ!

Für den Vorstand
Balogiannis Panagiotis Krikis Athanasios
Vorsitzender Schriftführer




Πηγή:
radio0211.de