Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Κλωνοποιημένα σκυλιά το νέο «όπλο» στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τη ρωσική αστυνομία (φωτό)


Το νέο «όπλο» στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τη ρωσική αστυνομία ειδικά σχεδιασμένα και κλωνοποιημένα σκυλιά
Τρία βελγικά Malinois, αξίας 90.000 ευρώ το ένα, κλωνοποιήθηκαν από Νοτιοκορεάτη καθηγητή ο οποίος ονειρεύεται να κλωνοποιήσει προϊστορικά μαμούθ που βρέθηκαν στους παγετώνες της Σιβηρίας.


Τα ζώα είναι δώρο του Dr Hwang Woo Suk στην Ρωσία. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο Dr Semyon Grigoryev τα τρία αυτά σκυλιά ανασχεδιάστηκαν γενετικά με ενισχυμένα τα χαρακτηριστικά τους από τα καλύτερα σκυλιά της Νότιας Κορέας, προσφέροντάς τους εκπληκτικές ικανότητες.
Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 500 κλωνοποιημένα κουτάβια στα βιολογικά εργαστήρια της Σεούλ.

Τα σκυλιά θα χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών.

Ο δρας Χουάνγκ Γου Σουκ δώρισε τα σκυλιά το κάθε ένα από τα οποία αξίζει 100.000 δολλάρια για χρήση στην περιοχή της Γιακουτίας ή περιοχή των Σαχά, την κατοικημένη περιοχή με την πιο χαμηλή θερμοκρασία στον πλανήτη.

Πρόκειται για την ίδια περιοχή της Σιβηρίας στην οποία συλλέγει  δείγματα από μαμούθ τα οποία έχουν διατηρηθεί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών με απώτερο στόχο να τα επαναφέρει.

Τα σκυλιά – τα πρώτα για τη χώρα – παρουσιάστηκαν σε τελετή στο Μουσείο των μαμούθ στην πρωτεύουσα Γιακούτσκ.

Μία  από τις πρώτες αποστολές θα είναι να μάθουν τη γλώσσα. Αυτό γιατί έχουν μάθει τις εντολές στα κορεάτικα αλλά οι εκπαιδευτές δηλώνουν ότι θα μάθουν ρώσικα γρήγορα.


Πηγή:
pronews.gr