Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Μια μητέρα που έσωσε το παιδί της με κάνναβη μιλά για εμπειρίες άλλων γονέων με αυτισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μητέρα που έσωσε το παιδί της με κάνναβη μιλά για εμπειρίες άλλων γονέων με αυτισμό, επιληψία και εγκεφαλική παράλυση. Από την ημερίδα που έγινε το Σάββατο 7 Μαΐου στη Νομική Σχολή Αθηνών με θέμα τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ημερίδα που διοργάνωσαν οι Ηλιόσποροι.


Η πρώτη ιστορία είναι για ένα παιδί 3 χρονών που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, δυστονία και γενικευμένη υπερτονία και στον 8ο μήνα της ζωής του εμφάνισε έναν τύπο επιληψίας που ονομάζεται βρεφικοί σπασμοί. Ξεκίνησαν με φάρμακα, και το παιδί έκανε 40 κρίσεις την ημέρα, και με την κορτιζόνη έκανε πάνω από 100 κρίσεις την ημέρα.

Οι γονείς αποφάσισαν να σταματήσουν τα φάρμακα και στράφηκαν σε εναλλακτική διατροφή και βότανα, καλυτέρεψε κάπως η κατάσταση, αλλά δεν ελάττωσαν τις κρίσεις και ούτε τη δυστονία και την υπερτονία. Ο πατέρας του λέει ότι το παιδί του ήταν σαν ένα ξύλο όλη μέρα. Και το παιδί του ήταν έτσι για 3 χρόνια!!! Ξεκίνησαν με λάδι κανναβιδιόλης, CBD, την τρίτη μέρα οι γονείς κατάφεραν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα μετά από τόσα χρόνια (επειδή έμεναν ξάγρυπνοι για να φροντίζουν το παιδί τους).

Από κει και πέρα, σιγά σιγά έφτιαξε η κατάσταση και με τη δυστονία και με την υπερονία, οι επιληπτικές κρίσεις από 40 την ημέρα μετά την κάνναβη έφτασαν στη 1 φορά τον μήνα!!! Το παιδί είναι πλέον χαρούμενο, συνεργάσιμο, αρχίζει να βγάζει φωνούλες. Η ομιλήτρια αναφέρεται σε ένα άλλο παιδί, κοριτσάκι που είχε αυτισμό. Η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και φορούσε συνεχώς κράνος, για να μην βαράει το κεφάλι του και να κάνει ζημιά. Πριν από ένα μήνα ξεκίνησαν κάνναβη (CBD). Από την τρίτη μέρα λήψης κανναβιδιόλης το παιδί σταμάτησε να φορά κράνος.

Για 10 μέρες κοιμόταν όλη τη νύχτα, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ, Ήταν ήρεμη, συνεργάσιμη και χαρούμενη. Τη δεύτερη μέρα το παιδάκι χτυπούσε το κεφάλι του πολύ λιγότερο, οπότε η οικογένεια αποφάσισε να του χορηγήσουν THC (τετραϋδροκανναβινόλη, το ψυχότροπο συστατικό της κάνναβης). Αμέσως είδαν πολύ μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά της, σταμάτησε να χτυπά τον εαυτό της. Οι θεραπευτές της λένε ότι είναι περισσότερο συγκεντρωμένη, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Και οι γονείς δεν είχαν πει στους θεραπευτές ότι της έδιναν κάνναβη, οπότε η κρίση τους ήταν εντελώς αντικειμενική.Πηγή:
enallaktikos.gr