Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Ο προεδρος των Φιλιππίνων απειλεί ότι θα κάψει το κτίριο του ΟΗΕ στην Αμερική

Ο προεδρος των Φιλιππίνων απειλεί ότι θα κάψει το κτίριο του ΟΗΕ στην Αμερική
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT
Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte έχει απειλήσει οτι θα “κάψει” την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ως απάντηση στην τοποθέτηση του ΟΗΕ και τις διεθνείς επικρίσεις για την αιματηρή εξόντωση εμπόρων ναρκωτικών απο τον ίδιο.

“Εαν υποβάλετε καταγγελία, θα κάψοω τα Ηνωμένα Έθνη” είπε, όπως αναφέρεται από την εφημερίδα New York Times.
«Εγώ θα το κάψω το κτίριο σας, αν πάω στην Αμερική”, πρόσθεσε, μιλώντας σε στρατιωτική βάση στη νότια πόλη της χώρας της Ζαμποάνγκα.


Την Πέμπτη, ο αρχηγός των Φιλιππίνων,αποκάλεσε τον Zeid Ra’ad Αλ Χουσεΐν, έναν κορυφαία αξιωματούχο του ΟΗΕ, “ηλίθιο” και “π….νας γιο” έπειτα απο πρόταση του για να αρχίσει έρευνα για καταπάτηση ανθρωπίνων Δικαιώματων απο τον Duterte, μιας και ο ίδιος είχε δηλώσει πως όταν ήταν δήμαρχος της Davao City, είχε εκτελέσει ο ίδιος πολλούς εγκληματίες.

“Αυτός ο τύπος [ο Zeid] είναι ή στημένος ή τρελός,” δήλωσε ο Duterte κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας, επανειλημμένα αποκαλώντας τον «ηλίθιο».
“Εσείς αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, κάθεστε εκεί καρεκλοκένταυροι με τα οπίσθια σας να νιώθουν αναπαυτικά,όσο εμέις πληρώνουμε τους μισθούς σας.Εσείς ηλίθιοι δεν θα μου πείτε τι θα κάνω!Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διατάζετε; »είπε, σύμφωνα με το Reuters.
“Παρακαλώ σκάστεε γιατί το μυαλό δεν έχετε,»
“Πήγαινετε πίσω στο σχολείο. εκεί στα Ηνωμένα Εθνη, δεν γνωρίζετε απο διπλωματία. Δεν ξέρετε πώς να συμπεριφέρεστε σε έναν εκλεγμένο απο τον λαο πρεσβευτή της χώρας του στα Ηνωμένα Εθνη. ”
“Μη μου μιλάς έτσι, κάθαρμα”, πρόσθεσε.
Τον Σεπτέμβριο, ο ειλικρινής ηγέτης Φιλιππίνες αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon, και απείλησε να αποχωρήσει από τον ΟΗΕ μετά την κριτική του «πολέμου κατά των ναρκωτικών».
ίας.

Την περασμένη εβδομάδα,ο Duterte παραδέχτηκε ο ίδιος σκότωσε υπόπτους για εγκλήματα κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως δήμαρχος της Davao City (την τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή στις Φιλιππίνες με περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια κάτοικοι)!

“Στο Νταβάο συνήθιζα να το κάνω προσωπικά. Ακριβώς για να δείξω στα παιδιά [της αστυνομίας] ότι, αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε μπορούν και αυτοί!”, δήλωσε ο Duterte, όπως αναφέρει το AFP.




Πηγή:
grothia.gr