Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυμα της Ρωσίας προς το Ισραήλ: «Θα καταρρίψουμε όλα τα ισραηλινά αεροσκάφη που θα πετάξουν πάνω από την Συρία»

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία απέστειλαν «θανατηφόρο» προειδοποιητικό μήνυμα στην ισραηλινή αεροπορία ότι θα καταρρίψουν κάθε ισραηλινό αεροσκάφος που θα παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο, προκαλώντας πανικό στο Τελ Αβίβ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .
Η προειδοποίηση εστάλη όταν ένα ρωσικό σύστημα ραντάρ συστοιχιών S-400 εντόπισε ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-15 Ra’am να πλησιάζει τον εναέριο χώρο που ελέγχεται από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, δήλωσε ρωσική στρατιωτική πηγή του Λιβάνου στην εφημερίδα Safir.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας στην Συρία που σχετίζονται με την ισραηλινή  «ανοικτή γραμμή», η οποία αποσκοπεί στην αποφυγή συγκρούσεων στον αέρα , παρέδωσαν  αυστηρό «μήνυμα» που ήλθε απ” ευθείας από το Κρεμλίνο.
«Δεν θα ανεχτούμε ισραηλινή επέμβαση στη Συρία και θα καταρρίψουμε όλα τα  ισραηλινά αεροσκάφη σε περίπτωση παρεμβολών τους στην ένοπλη σύγκρουση», ανακοίνωσαν οι Ρώσοι αξιωματικοί …ορθά κοφτά .
Ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών ιδρύθηκε με σκοπό την δημιουργία μιας ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση της Hmeymim  στη Συρία,  με την ισραηλινή πολεμική αεροπορία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Safir, και πηγή του Λιβάνου, ρωσικά μαχητικά μπλοκάρισαν αμέσως την πορεία ισραηλινών αεροσκαφών, όταν αυτά πέταξαν πάνω από την περιοχή της Άκρα στο βόρειο Λίβανο.
Η ρωσική δύναμη απέστειλε αμέσως μια σαφή προειδοποίηση στους Ισραηλίτες ότι «η είσοδος στον εναέριο χώρο της Συρίας θα θεωρηθεί ως λόγος για να ανοίξουν πυρ», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με λιβανικές πηγές κοντά στην Χεζμπολάχ , τα ισραηλινά αεροσκάφη αμέσως μετά την παραλαβή της ρωσικής «προειδοποίησης»,  άλλαξαν αμέσως την πορεία τους .
Έτσι επιβεβαιωνόμαστε για μια φορά ακόμη με προηγούμενο  άρθρο μας με τίτλο ( Ο «άγνωστος πόλεμος» Ισραήλ-Ρωσίας: H δεύτερη «πτώση» ρωσικού μαχητικού οφείλεται σε ισραηλινή εμπλοκή; (βίντεο), στο οποίο αναφέραμε ότι τo Τελ Αβίβ κατηγορεί επίσημα πλέον την Μόσχα ότι το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» διαταράσσει την εναέρια κυκλοφορία του εναέριου χώρου (Ισραήλ-Κύπρου-και Λιβάνου).
Ενώ οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών μιλούν από την άλλη πλευρά για διεξαγωγή ισραηλινών ηλεκτρονικών αντιμέτρων κατά την πρόσφατη πτώση του ρωσικού μαχητικού Su-33.
Η ουσία είναι ότι ο ακήρυχτος πόλεμος Ρωσίας και Ισραήλ καλά κρατεί και συνεχίζεται ακόμα πιο έντονος .






Πηγή:
pentapostagma.gr