Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυμα Άσαντ για την Απελευθέρωση Χαλεπίου: Γράφουμε ιστορία!

Ο σύριος πρόεδρος Βashar al Αssad σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στις 15.12.16 από τον εξωτερικό χώρο του Προεδρικού Μεγάρου συγχαίρει το συριακό λαό για την απελευθέρωση του Χαλεπίου.Το μήνυμα ανέβηκε στην επίσημη σελίδα της συριακής προεδρίας.

Μεταξύ άλλων ο πρωτεργάτης της μεγάλης νίκης περιχαρής αναφέρει απευθυνόμενος στον χειμαζόμενο αλλά και περήφανο,αντιστεκόμενο λαό του: « Aυτή η ιστορική στιγμή δεν δύναται να εκφραστεί μόνο με μια λέξη συγχαρητηρίων.
Σήμερα γράφουμε ιστορία. Ο λαός του Χαλεπίου και ο Συριακός Αραβικός Στρατός γράφουν ιστορία με την αταλάντευτη σταθερότητά τους τη γενναιότητά τους και τις θυσίες τους.»
«Σήμερα η ιστορία γράφεται από το σύνολο των σύριων πολιτών. Δεν άρχισε τώρα να γράφεται η ιστορία αλλά εδώ και 6 χρόνια όταν η κρίση και ο πόλεμος ξεκίνησαν κατά της Συρίας».
Οι δηλώσεις του Άσαντ: «από τούδε και στο εξής θα λέμε ‘Πριν την απελευθέρωση του Χαλεπίου’ και ‘Μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου’, δίνοντας το στίγμα ως ιστορικού ορόσημου της απελευθέρωσης της συριακή πόλης του Χαλεπίου
Πρόσθεσε δεικτικά « ο κόσμος θα θυμάται την ιστορία ως π. Απελευθέρωσης Χαλεπίου και μ. Απελευθέρωση Χαλεπίου .»






Πηγή: