Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η ΘΕΑ ΕΡΙΣ

Η πραγματικότητα των ουρανών:
Μετά την ήττα του Κρόνου από τον Δία, οι στασιαστές της 4ης αποστολής επεχείρησαν με σκοτεινές μεθόδους να καταστρέψουν το έργο της επαναφοράς του ανθρώπου στα γενετικά πρότυπα και στις προδιαγραφές της αρχικής Δημιουργίας. Επιχειρήθηκε κυτταρική παρέμβαση στην ανθρώπινη νόηση, ώστε οι άνθρωποι να συγκρούονται και να καταγίνονται με την αλληλοεξόντωση τους. Η προσπάθεια τους αυτή έμεινε στην μνήμη των ανθρώπων και φέρει την ονομασία "Έρις"..



Η Μυθολογία:
Η θεά που εκπροσωπεί τη διχόνοια, τον τσακωμό και τον καυγά, όταν προσκλήθηκε στους γάμους του Πηλέως και της Θέτιδος, άφησε να κατρακυλήσει ένα χρυσό μήλο, το οποίο έφερε την επιγραφή "τη καλλίστη". Οι παριστάμενες θεές (Αθηνά, Ήρα και Αφροδίτη) το ήθελαν για τον εαυτό τους. Ο Ζευς κάλεσε τον Ερμή ο οποίος τις έστειλε στον Πάρη για να επιλέξει την καλύτερη.
Η Αθηνά του έταξε σοφία, η Ήρα σωματική ρώμη και η Αφροδίτη του έταξε την ωραία Ελένη. Ο Πάρης μην γνωρίζοντας πως η Ελένη ήταν σύζυγος του Μενελάου, της έδωσε το μήλο και ακολούθησαν οι γνωστές συνέπειες του Τρωϊκού Πολέμου.
Το όνομα Έρις δόθηκε και στον πέμπτο κατά σειρά πλανήτη νάνο (μετά τον Πλούτωνα, τη Δήμητρα, τον Μακεμάκε και τη Χαουμέια) στο ηλιακό μας σύστημα και το δέκατο μεγαλύτερο γνωστό σώμα που περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο χωρίς να είναι δορυφόρος.

Πηγή:
Nicos Kastanias
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ