Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ν.Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του «Mad Dog» James Mattis στην θέση του Αμερικανού ΥΠΑΜ - Αναμένεται κυνήγι ισλαμιστών σε όλο τον κόσμο

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ - «ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΤΟΝ» ΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Έναν «τρελό σκύλο» του πολέμου και φανατικό αντιισλαμιστή που πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του για να τους κυνηγάει ανακοίνωσε ως το νέο Αμερικανό ΥΠΑΜ ο Ν.Τραμπ στην κυβέρνησή του που θα αναλάβει την ηγεσία των ΗΠΑ από τις 20 Ιανουαρίου του 2017.

 
Είναι σαφές ότι ανοίγουν πλέον πολλά περιθώρια για ευρεία συνεργασία με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για κοινό αγώνα εναντίον τους. 
 
«Θα διορίσουμε τον Τζέιμς Μάττις υπουργό Άμυνας. Είναι ότι πιο πλησιέστερο στον στρατηγό Πάτον» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σινσινάτι γνωρίζοντας την αποθέωση από το πλήθος που τον παρακολουθούσε.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ο ίδιος ότι ο νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο «Mad Dog» Τζέιμς Μάτις, πρώην στρατηγός των πεζοναυτών.
 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν.Τραμπ άλλαξε πλεύση μέσα σε λίγες ώρες, καθώς νωρίτερα μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα της Washington Post περί επιλογής Μάτις, τονίζοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.
 
Δεν πέρασαν όμως παρά μόνο λίγες ώρες για να ανακοινώσει τον διορισμό του Μάτις αυτοπροσώπως.
 
Μα ποιος είναι ο νέος ΥΠΑΜ; Έχει πλούσια πολεμική εμπειρία. Στον πόλεμο του Κόλπου ήταν αντισυνταγματάρχης και διοικούσε  το πρώτο Τάγμα της 7ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών το οποίο είχε πολεμική εμπλοκή κατά των ιρακινών δυνάμεων.
 
Το τάγμα του έκανε διαγώνια διείσδυση στην περίμετρο του Kuwait City ξεκινώντας την απελευθέρωση του Κουβέιτ από το Ιράκ 
 
Στον πόλεμο του Αφγανιστάν ως συνταγματάρχης πλέον διοίκησε το 7ο Σύνταγμα Πεζοναυτών. Ηγείτο της 1ης Εκστρατευτικής Ταξιαρχίας ενώ αμέσως μετά προήχθη σε Ταξίαρχο.
 
Οδήγησε τους άνδρες του σε πολεμικές εμπλοκές στο νότιο Αφγανιστάν και ήταν γνωστός στους άνδρες του ως ο «αληθινός ηγέτης»
 
 
Ένας νεαρός τότε αξιωματικός του περιέγραφε ένα παράδειγμα για τον σκληροτράχηλο Πεζοναύτη στρατηγό.
 
«Έρχονταν στην πρώτη γραμμή και μιλούσε με τις ώρες στα ορύγματα με το λοχία, ενώ θα μπορούσε να κοιμάται στο δωμάτιό του και να του σιδερώνει ένα δεκανέας την στολή. Αλλά αυτός ήταν εκεί μαζί μας κατά την διάρκεια της ψυχρής νύχτας, στην πρώτη γραμμή με τους πεζοναύτες του».
 
Σαν στρατηγός ο Μattis διοίκησε την 1η Μεραρχία Πεζοναυτών το 2003 στην εισβολή στο Ιράκ και συμμετείχε στις επιχειρήσεις σταθερότητας στο Ιράκ
 
Ο Mattis έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μάχη της Fallujah.
 
Αφού πέρασε κι από άλλες ηγετικές θέσεις και στο ΝΑΤΟ ο Μπαράκ Ομπάμα τον προήγαγε το 2010 σε ανώτατο διοικητή της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, που είναι υπεύθυνη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σ' ολόκληρη την Εγγύς και Μέση Ανατολή. 
 
Απ' αυτό το πόστο συντόνισε ο Μάτις και την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών απ' το Ιράκ.
 
Στη θέση αυτή παρέμεινε ο Μάτις μέχρι το 2013. 
 
Μετά την αποστρατεία του κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα για αναποφασιστικότητα έναντι ISIS, αλλά και για την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο αποκαλεί  «μοναδική διαρκή απειλή της σταθερότητας και της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.»  
 
Δηλαδή συμφωνεί πλήρως με τις θέσεις του Ν.Τραμπ
 
Το 2005 ενώπιον πεζοναυτών δήλωσε «πας στο Αφγανιστάν και πετυχαίνεις κάτι τύπους, που δέρνουν τις γυναίκες τους εδώ και πέντε χρόνια επειδή δεν φορούν μπούρκα. Τέτοιοι τύποι δεν είναι κανονικοί άνδρες. Έχει, λοιπόν, πολλή πλάκα να τους πυροβολείς.»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου



Πηγή: