Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Κώδικας Alimentarius: Ξέρετε Αν Τρώτε Ακτινοβολημένα Προϊόντα;

Κυκλοφορούν ακτινοβολημένα τρόφιμα… Πληροφοριακά Στοιχεία
Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια το γύρο του διαδικτύου για τον κώδικα Alimentarius και την ακτινοβόληση των τροφίμων φαίνεται πως πραγματοποιούνται. Πρόσφατα τα ακτινοβολημένα τρόφιμα εμφανίστηκαν στα σούπερ μάρκετ και αλλού και σιγά-σιγά θα πολλαπλασιάζονται.Τα τρόφιμα αυτά εκτίθενται σε ακτινοβολία ακτίνων γ και X αλλά σε δέσμες ηλεκτρονίων, ενώ οι εταιρίες πληροφορούν πως κάτι τέτοιο γίνεται για να εξοντωθούν όλα τα βλαβερά μικρόβια.

Από την μία μεριά, λοιπόν, εκπρόσωπος του Proprietary Association of Great Britain που εκπροσωπεί τους παρασκευαστές και πωλητές προϊόντων διατροφής, δήλωσε ότι η νομοθεσία για την ακτινοβόληση είναι περίπλοκη και ότι πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι η ακτινοβόληση όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνη, αλλά αποτελεί και πολύ αποτελεσματική μέθοδο καταπολέμησης παθογόνων μικροοργανισμών.

Από τη άλλη όμως, αυτό όμως που δε μας λένε είναι, ότι η ακτινοβολία καταστρέφει όλα τα απαραίτητα και θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β12, το φολικό οξύ, η βιταμίνη C, E και K.

Αυτή η τακτική εν τέλει έχει ως συνέπεια να αποδυναμώνεται σταδιακά το ανοσοποιητικό των ανθρώπων και έτσι να ασθενούν ευκολότερα.
και όπως ξέρουμε η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια, αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Επίσης, πολλά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία πωλούνται στη Μ. Βρετανία, έχουν ακτινοβοληθεί παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας της Βρετανικής Υπηρεσίας Τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα το 42% των δειγμάτων από συμπληρώματα διατροφής που εξετάστηκαν, βρέθηκε ότι είχε ακτινοβοληθεί και αυτό δεν αναγραφόταν στη συσκευασία.

Και ενώ η ακτινοβόληση των τροφίμων δε θεωρείται επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, οι εταιρίες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αποσύρουν από την αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς η νομοθεσία απαγορεύει την πώλησή τους.

Η Βρετανική Υπηρεσία Τροφίμων εξέτασε επίσης δείγματα από βότανα, μπαχαρικά και θαλασσινά και βρήκε δύο δείγματα από βότανα και μπαχαρικά και πέντε δείγματα θαλασσινών που είχαν ακτινοβοληθεί, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Ο κώδικας Alimentarius επιβάλλει την ακτινοβόληση των τροφίμων.
Ο κώδικας αυτός είναι ένα σύνολο διατροφικών κανόνων, ο οποίος έχει θεσπιστεί από την κοινή επιτροπή της Διεθνούς Οργανώσεως Τροφίμων και Γεωργία (FAO) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγεία (WHO).


Βέβαια οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν για την ακτινοβόληση των τροφίμων στις συσκευασίες τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, μεγάλη πολυεθνική εταιρία που ασχολείται με συσκευασμένα τρόφιμα, ακτινοβολεί τα τρόφιμα τα οποία πουλάει σε πολλές χώρες, μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, σε ένα προϊόν το οποίο είναι σκόνη για την παρασκευή στιγμιαίας σούπας είναι συσκευασμένη σε φάκελο διαστάσεων 15,5 Χ 13 εκατοστών. Στο πίσω μέρος του φακέλου και σε ένα χώρο διαστάσεων 11,7 Χ 7,7 εκατοστών υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφοριών σε 15 γλώσσες!

Το αποτέλεσμα είναι τα συστατικά του προϊόντος, αλλά και κάποιες σημαντικές πληροφορίες να έχουν γραφτεί με μικροσκοπικά γράμματα, κάνοντας τα εξαιρετικά δύσκολο να διαβαστούν ακόμη και με γυαλιά!

Στο συγκεκριμένο προϊόν η ελληνική γλώσσα είναι τελευταία. Σε μια στενή λωρίδα πάχους ενός εκατοστού είναι γραμμένα στα ελληνικά τα συστατικά του προϊόντος, οδηγίες συντήρησης και διάφορες άλλες πληροφορίες. Επίσης υπάρχουν τα στοιχεία του εισαγωγέα. Όλα αυτά είναι γραμμένα σε 7 σειρές γραμμάτων στη λωρίδα του ενός εκατοστού. Κάπου εκεί κρύβουν και το γεγονός ότι τα μπαχαρικά έχουν ακτινοβοληθεί.
Βέβαια, τις εν λόγω σούπες καλά είναι να μην τις καταναλώνετε καν!

Εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων δηλώνουν ότι τέτοια προϊόντα πρέπει να αποσύρονται αμέσως από την αγορά και ότι είναι ντροπή να κυκλοφορούν τόσα προϊόντα διατροφής και συμπληρώματα, τα οποία ακτινοβολλούνται παράνομα και δεν επισημαίνονται.

Προσοχή λοιπόν στο τι αγοράζετε. Οι παγίδες βρίσκονται παντού.
Φροντίστε πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, όχι μόνο για τα χημικά, αλλά και για τυχόν μεταλλαγμένα ή και ακτινοβολημένα, όπως βλέπουμε, γιατί είναι πλέον πολύ σημαντικό να ξέρετε τι βάζετε στον οργανισμό σας.

Επίσης πληροφοριακά σας ενημερώνω, ειδικά όσους παίρνετε από μεγαλοεταιρίες, δήθεν αξιόπιστα συμπληρώματα διατροφής, ότι ΌΛΑ, μα ΌΛΑ τα εισαγόμενα αμερικάνικα προϊόντα είναι 100% ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΜΈΝΑ, καθώς εκεί ήδη είναι νόμιμος και ισχύει εδώ και καιρό ο κώδικας Alimentarius…
Στοιχεία από
www.voicenews.gr
www.care.gr


Πηγή: