Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Μας κάνει πλάκα... Πάπας προς ηγέτες: Κάντε περισσότερα για την ανεργία που πλήττει τους νέους

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποστήριξε πως μια ολόκληρη γενιά νέων χάθηκε βυθισμένη στην απόγνωση, την ανεργία και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει

Κάλεσμα προς τους ηγέτες των κρατών να λάβουν περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στην τελευταία του ομιλία για το 2016.


Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποστήριξε πως μια ολόκληρη γενιά νέων χάθηκε βυθισμένη στην απόγνωση, την ανεργία και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του εσπερινού στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο 80χρονος Πάπας υποστήριξε πως «οι πόρτες πρέπει να ανοίξουν για τους νέους ώστε να μπορούν να είναι σε θέση να ονειρεύονται και να αγωνίζονται για τα όνειρά τους».

«Έχουμε καταδικάσει τους νέους μας να μην έχουν καμία θέση στην κοινωνία, επειδή τους έχουμε ωθήσει σιγά-σιγά στο περιθώριο της δημόσιας ζωής, αναγκάζοντάς τους να μεταναστεύσουν ή να επαιτούν για τις θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν πια ή αδυνατούν να τους υποσχεθούν ένα μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Η ανεργία των νέων στην Ιταλία ξεπερνά το 36%. 





Πηγή:
protothema.gr