Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΗΓΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;

Η γη έχει ορθογώνιο σχήμα και εκτείνεται από την Ισπανία προς την Ινδία και από την Αφρική μέχρι τους Σκύθες. Οι Τέσσερις πλευρές του ορθογωνιου σχηματίζονται από ψηλά βουνά, στα οποία στηρίζεται ο θόλος του ουρανού. Αυτή η αφελής άποψη την διατυπωσαν οι χριστιανοί στη «Χριστιανική Τοπογραφίας» που γράφτηκε s VI αιώνα. (γιατί περιμενατε περισσότερα; Πολλά ήταν και αυτά που γραψαν. Όλοι οι παλιοί σοφοί ήταν άνθρωποι του διαβόλου ).

Έτσι καψανε βιβλία του Πυθαγόρα ο όποιος το (VI αι. Π.Χ. Ε) δίδαξε στο σχολείο ότι η Γη έχει σφαιρικό σχήμα. Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος (ΙΙΙ αιώνα π.Χ. Ε) είπε ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, και ο Ερατοσθένης, ο βιβλιοθηκάριος της Αλεξάνδρειας (ΙΙΙ αιώνα π.Χ. Ε), υπολόγισε μέχρι 30 km την περιφέρεια του πλανήτη. 

Οι χριστιανοί εκτιμούν την ηλικία της Γης σε μερικές χιλιάδες χρόνια, και αρχαία βιβλία των προγόνων μας καθορίζουν τη διάρκεια ζωής της Γης και του Σύμπαντος 4,3 δισεκατομμύρια χρόνια, τα οποία είναι πολύ κοντά με τις τρέχουσες εκτιμήσεις. Ο Αρχαίος φιλόσοφος Αναξιμένης, πίστευε στην πολλαπλότητα των κατοικημένων κόσμων,και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν απογοητευμένος που κέρδισε μόνο το ένα κόσμο , αυτόν της Γης, ενώ στο διάστημα, υπάρχουν πολλά από αυτά τα εδάφη. Τον ΙΙ αιώνα π.Χ.. ε. ο αστρονόμος Σέλευκος μίλησε για τον αντίκτυπο που έχει το φεγγάρι στο νερό των ωκεανών και των θαλασσών. Στο V αιώνα π.Χ. Ο Διογένης Apollonsky είπε ότι οι μετεωρίτες κινούνται μέσα στο διάστημα ενώ το XVIII αιώνα η Γαλλική Ακαδημία με βασικο επιστήμονα τον Λαβουαζιέ δήλωσε επισήμως ότι οι πέτρες δεν μπορούν να πέσουν από τον ουρανό, γιατί γι 'αυτούς δεν υπάρχει τίποτα που να τους κρατησουν . Ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου ήταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, με ύψος 135 μέτρων. Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το έτος 250 μέχρι που καταστράφηκε από σεισμό. Χτίστηκε από λευκό μάρμαρο στο νησί Φάρος. Στον πύργο βρισκόταν ενας κινητος καθρέφτης για να αντανακλά το φως, έτσι το βράδυ μπορούσε να το δει κανείς από απόσταση 400 χιλιομέτρων. Την ημέρα χρησιμοποιούν το φως του ήλιου, ενώ τη νύχτα τη φωτιά. Αυτά τα λίγα.


Πηγή:
Panagiotis Darivas
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ