Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μάθετε πως το Λάδι Καρύδας Μπορεί να Υποστηρίξει τη Σωστή Λειτουργία του Θυρεοειδούς

Αν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποια πάθηση του θυρεοειδούς, τότε θα γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η λειτουργία για την υγεία σας. Ο θυρεοειδής ρυθμίζει όλες τις σημαντικές λειτουργίες του σώματος μέσω της απελευθέρωσης των ορμονών στην κυκλοφορία του αίματος.(1)

Σημάδια ότι ο Θυρεοειδής σας μπορεί έχει Πρόβλημα

Τα κοινά σημάδια των διαταραχών της λειτουργίας του θυρεοειδούς περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
1.Επίμονη κούραση. Αν κοιμάστε 8 έως 10 ώρες καθημερινά, αλλά είστε ακόμα κουρασμένοι, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι τα επίπεδα των ορμονών του θυρεοειδούς σας είναι χαμηλά. Η χρόνια κόπωση συνδέεται με πολλές διαφορετικές παθήσεις, αλλά θεωρείται επίσης ένα από τα πιο κοινά πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια διαταραχής του θυρεοειδούς.
2.” Εγκεφαλική ομίχλη”. Αν πασχίζετε  να επικεντρωθείτε στις εργασίες σας, ξεχνάτε πράγματα συχνά, και αισθανθείτε σαν να «περπατάτε στην ομίχλη» όλη την ημέρα, θα μπορούσε να το προκαλεί ο θυρεοειδή σας. Μια αύξηση των ορμονών του θυρεοειδούς μπορεί να κάνει τη συγκέντρωση δύσκολη, ενώ η μείωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μνήμη σας.
3.Πεπτικά προβλήματα- Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού, και η υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα μπορεί να προκαλέσει το αντίθετο πρόβλημα, δηλαδή  πιο συχνές κινήσεις του εντέρου, ακόμη και διάρροια.
4.Εναλλαγές της διάθεσης, άγχος και κατάθλιψη. Ο υπερθυρεοειδισμός πλημμυρίζει συνεχώς το σώμα με ορμόνες που συμβάλλουν στο άγχος και τη νευρικότητα. Οι  εναλλαγές της διάθεσης, η ευερεθιστότητα και η κατάθλιψη είναι επίσης σημάδια μιας πιθανής διαταραχής του θυρεοειδούς.
5.Η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους. Τα κάποια επιπλέον κιλά είναι άλλο πρόβλημα, αλλά αν τρώτε σωστά, ασκείστε και εξακολουθείτε να βάζετε βάρος με σχετικά γρήγορο ρυθμό, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό. θα μπορούσατε να έχετε μια διαταραχή του θυρεοειδούς που επηρεάζει την ικανότητα του σώματός σας να κάψετε θερμίδες.
Άλλα συμπτώματα της διαταραχής του θυρεοειδούς μπορεί να περιλαμβάνουν ευαισθησία στο κρύο και στη ζέστη, εμβοές στα αυτιά, απώλεια μαλλιών, και εύθραυστα νύχια.

Αν οι εξετάσεις του θυρεοειδούς σας είναι φυσιολογικές δε σημαίνει ότι μπορείτε να αγνοήσετε τον θυρεοειδή σας.

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να εντοπίσουν ανισορροπίες του θυρεοειδή σας, αλλά κυρίως όταν το πρόβλημα βρίσκεται σε έξαρση, οι μικρές ανισορροπίες είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
Η διατροφή σας παίζει μεγάλο ρόλο στη λειτουργία του θυρεοειδούς σας, ειδικά αν έχετε την τάση να δοκιμάζετε εξουθενωτικές δίαιτες. Οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του θυρεοειδούς σας και τη διάθεση σας, σύμφωνα με μια μελέτη του 1990(2). Μια δίαιτα ανεπαρκής σε σελήνιο μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας(3).

Το Λάδι Καρύδας και ο Θυρεοειδής σας

Οι δίαιτες που αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων τους από ανθυγιεινά λιπαρά, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στη λειτουργία του θυρεοειδούς σας, καθώς και στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας(4). Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι ισορροπημένη και περιέχει πηγές υγιών λιπαρών.
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, το λάδι καρύδας θεωρούταν μια «κακή» πηγή λιπαρών, αλλά πλέον η γνώμη του μεγαλύτερου τμήματος της ιατρικής κοινότητας έχει αλλάξει. Με μια μακρά διάρκεια ζωής και περισσότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα οποιαδήποτε άλλο μη υδρογονωμένο έλαιο, χρησιμοποιείται παντού από την ασιατική κουζίνα μέχρι και στο σινεμά για ποπ κορν.
Το λάδι καρύδας περιέχει λαυρικό οξύ, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης και μπορεί να βελτιώσει τη συνολική κατάσταση της χοληστερόλης σαςλ(5),το οποίο είναι πολύ καλό για το θυρεοειδή σας(6).

Κάνοντας το Λάδι Καρύδας μέρος της Διατροφής σας.

Το λάδι καρύδας είναι εύκολο να το βρείτε, δεν κοστίζει πολύ και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για το μαγείρεμα. Μπορεί να λιώσει και έχει μια πληθώρα εφαρμογών στην κουζίνα από το τηγάνισμα μέχρι τις σαλάτες.
Το λάδι καρύδας όμως δεν χρησιμοποιείται μόνο στην κουζίνα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για τις καλλυντικές του ιδιότητες ως μια ενυδατική κρέμα για τα μαλλιά και το δέρμα.
Εκτός από την προσθήκη του λαδιού καρύδας στη διατροφή σας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για φροντίσετε την υγεία του θυρεοειδή σας. Η μείωση της κατανάλωσης γλουτένης και η μια αντιφλεγμονώδης μεσογειακή διατροφή – η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ καλή για την προώθηση της υγείας της καρδιάς(7)- μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του θυρεοειδούς.
Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετές βιταμίνες και μέταλλα όπως ο σίδηρος, το ιώδιο, οι βιταμίνες Β, σελήνιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αποφύγετε τις χημικές ουσίες που προκαλούν διαταραχές του θυρεοειδούς, όπως οι διοξίνες.(8)
Τέλος, κάντε βήματα για να ελαττώσετε το στρες στη ζωή σας – το υπερβολικό στρες και το άγχος μπορούν να επιδεινώσουν υπάρχουσες διαταραχές του θυρεοειδούς(9).
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.




Πηγή:
Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr