Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ν.Φαράτζ εναντίον των Ευρωβουλευτών: «Προετοιμαστείτε για το σοκ της ζωής σας μέσα στο 2017»

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο υπέρμαχος και πρωταγωνιστής του Brexit, Νάιτζελ Φαράτζ, με καυστικό όπως πάντα τρόπο, κατέκρινε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την τυφλή της προσκόλληση στο δόγμα της παγκοσμιοποίησης.
«Νιώθω λες και βρίσκομαι σε συνάντηση κάποιας θρησκευτικής σέκτας σήμερα. Λες και η παγκόσμια επανάσταση του 2016 – το Brexit, ο Τραμπ, η Ιταλική απόρριψη του δημοψηφίσματος – σας αγνόησε τελείως», είπε ο Φαράτζ απευθυνόμενος στους Ευρωβουλευτές.


«Δεν μπορείτε να δεχτείτε το γεγονός ότι αυτή η μόδα θα σαρώσει την Ευρώπη στις εκλογές του 2017», είπε αναφερόμενος στις κρίσιμες εκλογές της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.
«Πολλοί πολίτες καταλαβαίνουν πως αυτή η μορφή της κεντρικής κυβέρνησης απλώς δεν λειτουργεί, είτε πρόκειται για τις κακουχίες που προκαλεί σε χώρες όπως η Ελλάδα το Ευρώ, την ανεργία που προκαλείται από τους κακούς κανονισμούς, ή την αίσθηση ότι κανένας μας δεν είναι ασφαλής στις πόλεις μας, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής κοινής πολιτικής ασύλου.»
«Ο κόσμος θέλει λιγότερη Ευρώπη και το βλέπουμε ξανά και ξανά, όταν οι λαοί έχουν δημοψηφίσματα και απορρίπτουν τα στοιχεία της συμμετοχής τους στην Ε.Ε. Δεν αμφιβάλω ότι πολλοί από εσάς, όταν ακούσετε αυτό που θα πω, μάλλον θα μισήσετε τους ίδιους σας τους ψηφοφόρους.»
Ύστερα, ο Φαράτζ αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση του Royal Institute of International Affairs, ή πιο απλά Chatham House, για την οποία σας ενημερώσαμε μέσω του EL.GR.
«Την προηγούμενη εβδομάδα, το Chatham House, αυτή η αξιόπιστη ομάδα, δημοσίευσε μια τεράστια έρευνα (στην οποία συμμετείχαν) 10 ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, και μόνο το 20% των ανθρώπων ήθελε η μετανάστευση από τις μουσουλμανικές χώρες να συνεχίσει.»
«Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι σας έχουν πάρει μια πιο σκληρή θέση σε αυτό το ζήτημα απ’ότι ο Τραμπ, ή εγώ, ή οποιοδήποτε κόμμα που υπάρχει σε αυτό το κοινοβούλιο. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι είστε τυφλοί και στο γεγονός ότι ακόμα και η κ. Μέρκελ έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και θέλει να στείλει ανθρώπους πίσω.»
Κλείνοντας, ο Φαράτζ άφησε να εννοηθεί ότι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κοντά και ότι οι εκπλήξεις έχουν μόλις αρχίσει. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κανένα μέλλον με την τωρινή μορφή της, και υποπτεύομαι ότι θα πάθετε μεγάλο σοκ μέσα στο 2017, όπως πάθατε και το 2016.»




Πηγή:
el.gr