Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ΜΟΣΧΑ «ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ

Μια απόφαση των Ρώσων κυριολεκτικά έχει εξοργίσει την τουρκική πλευρά, γατί στις διεθνείς συνομιλίες για το συριακό που γίνονται στην Γενεύη της Ελβετίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ η Μόσχα απαίτησε να μετάσχουν σαν ισότιμο ενδιαφερόμενο μέρος και οι Κούρδοι της Συρίας.



Ενώ η Άγκυρα ετοιμάζεται για πολεμική σύγκρουση με τους Κούρδους της Συρίας που τους έχει χαρακτηρίσει σαν τρομοκράτες προέκταση του κουρδικού ΡΚΚ της Τουρκίας, το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο διαδέχονται προς τους Τούρκους για το κουρδικό ζήτημα.

Έτσι μετά τις αποκαλύψεις των τουρκικών ΜΜΕ ότι οι Αμερικανοί ενισχύουν συνεχώς το YPG, δηλαδή τους Κούρδους της Συρίας με οπλικά συστήματα και άρματα μάχης, ήρθε τώρα η ρωσική πλευρά η οποία ζήτησε επίσημα να μετάσχουν και οι Κούρδοι της Συρίας στις διεθνείς συνομιλίες για το συριακό αναγνωρίζοντας την αυτόνομη ύπαρξη τους στην Συρία και όχι μόνο.
Την ρωσική αίτηση έκανε γνωστή ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για το συριακό, Beşşar Caferi, προκαλώντας την μεγάλη οργή της Άγκυρας καθώς διαπιστώνει πως το κουρδικό όλο και πιο πολύ ξεφεύγει από τον έλεγχο της με ανυπολόγιστες συνέπειες ακόμα και για την ίδια την ακεραιότητα της Τουρκίας.
Λέτε αυτό να… διοχετευτεί προς δική μας μεριά ???

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Πηγή:
nikosxeiladakis.gr