Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Λιγότερα κονδύλια για το περιβάλλον επιβάλλει ο Τραμπ – Τέλος στην απάτη της υπερθέρμανσης

Έτοιμος για μεγάλες τομές στην οικονομική διαχείριση του Αμερικανικού κράτους είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας σαν όπλο την μείωση του χρέους κατά 12δισ. δολάρια μόνο κατά τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού που ήδη ετοιμάζεται να στείλει ο Λευκός Οίκος στις αρμόδιες υπηρεσίες, προβλέπει μεγαλύτερες δαπάνες για τη ναυπήγηση πλοίων, την αγορά πολεμικών αεροσκαφών αλλά και την επακόλουθη περικοπή κονδυλίων σε Υπουργεία όπως του Περιβάλλοντος.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική από αυτή του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε δώσει πολύ το βάρος στην…βιώσιμη ανάπτυξη.

Το αποτέλεσμα ήταν οι τραγικές ελλείψεις ακόμη και ανταλλακτικών στην αμερικανική αεροπορία, θέτοντας εκτός μάχης σημαντικό μέρος του στόλου (αεροπλάνων και πλοίων).

Με τον νέο όμως προϋπολογισμό, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να οικοδομήσει από την αρχή τον αμερικανικό στόλο, αν και πολλοί πιστεύουν πως δεν θα ξεπεράσει τα 600δισ. δολάρια που απαιτούνταν μέχρι σήμερα για τη συντήρηση του στρατού.

Ο Τραμπ ωστόσο ήταν ξεκάθαρος σε προηγούμενη τοποθέτησή του, για την οποία από την πρώτη στιγμή σας ενημερώσαμε, καθώς θέλει τις ΗΠΑ να αποκτήσουν τον ισχυρότερο στρατό που είχαν ποτέ. Και αυτό θα γίνει μέσα στην θητεία του.




Πηγή: