Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ | του ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ (Βίντεο)

"ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΝΟΣ"

Στο προηγούμενο άρθρο μου ανέφερα άγνωστες πολεμικές επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού από το 1990 και μετά, οι οποίες περιλαμβάνουν τις επιχειρήσεις, "Χρυσόμαλλο Δέρας", "Επιχείρηση σε Σερβία και το Κόσοβο", "Αφγανιστάν Ωρα Μηδέν" και "Επιχείρηση Κόκκινος Τροχός".

Οσοι δεν το διαβάσατε μπορείτε να το βρείτε εδώ: AΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ με επί πλέον στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό,από την επιχείρηση εκκένωσης των Ελλήνων Ποντίων από το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, Σοχούμι της Απχαζίας του Καυκάσου, γνωστή σαν "Επιχείρηση Χρυσόμαλλο Δέρας".


ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Αρχηγός της επιχείρησης αυτής ήταν ο Αντιπλοίαρχος-Ήρωας Βασίλης Ντερτιλής, μαζί με άντρες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και τμήμα Ελλήνων εθελοντών οι οποίοι μόλις είχαν απολυθεί από την θητεία τους.
Μετά από πολλές περιπέτειες οι Ελληνοπόντιοι κατώρθωσαν στις 15 Αυγούστου 1993,με κίνδυνο της ζωής τους,να επιβιβασθούν στο Ελληνικό πλοίο που είχε αποστείλει στο Σοχούμι η Ελληνική Κυβέρνηση. Το συνόδευαν ο Ντερτιλής και οι Έλληνες στρατιώτες και οι εθελοντές.

Μόλις το πλοίο λύνει από την προκυμαία του λιμανιού, αυτοί οι καταβεβλημένοι πρόσφυγες, οι λυπημένοι πρόσφυγες, στήνουν έναν τρελό χορό!!! Τρελό χορό έξω από τη λογική!! Ενας γέρος λυράρης να παίζει την λύρα και γύρω του να χορεύουν, να χορεύουν τρελά, αλυτρωτικά! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Ήταν η συσσώρευση αυτής της πίεσης που κράτησε τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και τις ταλαιπωρίες τους πολλά χρόνια. (Δείτε το στο βίντεο στα 27 λεπτά).

Η πλέον συγκινητική σκηνή του πλού είναι, όταν το πλοίο περνάει από τον Βόσπορο και αντικρίζουν όλοι οι επιβαίνοντες,την Αγία Σοφία.
Απόλυτη σιωπή στο κατάστρωμα,τα μάτια τρέχουν απο συγκίνηση!!! Ξαφνικά ο γέρος λυράρης με φόντο την Αγία Σοφία αρχίζει να παίζει με την λύρα του !! (στα 34 λεπτά του βίντεο).
Ανεπανάληπτες ιστορικές στιγμές του Ελληνισμού!!!
Μία από τις πλέον συγκινητικές στιγμές του έθνους μας !!!
Το ταξίδι κράτησε τέσσερεις ημέρες και οι πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν στο λιμάνι της
Αλεξανδρούπολις.

Αξίζει να δείτε το βίντεο της επιβίβασης και του ταξιδιού των Ελλήνων προσφύγων:

Αφιερωμένο στους απανταχού Έλληνες πρόσφυγες και τους Ποντίους ανά τον κόσμο!!!
"Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος"


Επίσης δείτε το βίντεο από την "Επιχείρηση στην Σερβία και Κόσοβο" με επικεφαλής πάλι τον Αντιπλοίαρχο Βασ.Ντερτιλή και άνδρες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Ελληνες εθελοντές.




Συμπέρασμα:
Μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις σώζουν το έθνος μας και όσοι τις θέλουν "προσκόπους", θα βρούνε μπροστά τους "ΜΑΧΗΤΕΣ"!!!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!
20/2/17
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
-http://perseasorion.blogspot.gr/
-https://www.youtube.com/watch?v=wFwDUq08AHk

Πηγή:
perseasorion.blogspot.gr