Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Δώδεκα νέα είδη σύννεφων λόγω… τηλεφώνων!

Η υποτίμηση της νοημοσύνης του κοινού είναι μια από τις τεχνικές της κοινωνικής χειραγώγησης και πολλές φορές γίνεται με τη χρήση της άποψης των ειδικών – αυτοί ξέρουν, εσύ όχι!


Μετά από ετών αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο, όπου ακτιβιστές δείχνουν περίεργα σύννεφα και λένε ότι είναι αποτέλεσμα της χειραγώγησης του πλανήτη μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός του επίσημου οργάνου Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, δηλαδή του ΟΗΕ (ποιανού άλλου;) αποφάσισε να “αναγνωρίσει” αυτά τα σύννεφα και να τα βαπτίσει.


Πρόκειται, λένε, για σχετικά σπάνια νέφη που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, χάρη… στις κάμερες των κινητών τηλεφώνων! Δηλαδή, δεν τους έκαναν δουλειά τα μπαλόνια, οι κάμερες, τα drones, οι πύραυλοι και οι δορυφόροι για να ανακαλύψουν τα νέα νέφη, ήταν τα κινητά που το κατάφεραν! Ουάου! Για πόσο ηλίθιους τελικά μας περνάνε;
Και το πράμα χειροτερεύει:
Τώρα, για πρώτη φορά υπάρχει μια νέα ψηφιακή έκδοση του Άτλαντα (του ΠΜΟ), η οποία περιέχει τα 12 νέα είδη σύννεφων, μεταξύ των οποίων το νέφος asperitas (τραχύς στα λατινικά) το οποίο μοιάζει με κύμα και για πρώτη φορά είχε εντοπισθεί το 2006 πάνω από την Αϊόβα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.
Ο ψηφιακός Άτλας περιέχει και άλλα νέα νέφη ή χαρακτηριστικά νεφών με λατινικά ονόματα όπως cavum (νέφος με ουρά), murus (μοιάζει με τείχος), volutus (σαν οριζόντιος σωλήνας), fluctus (κύμα), flammagenitus (νέφη από πυρκαγιές), αλλά και τα νέφη (contrails) που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα.
Η τεχνολογία και η δυνατότητα των πολιτών να τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους έχει πολλαπλασιάσει τον εντοπισμό νέων νεφών τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο Άτλας πιθανώς θα εμπλουτισθεί κι άλλο στο μέλλον.
Παρόλα αυτά, οι μετεωρολόγοι δεν είναι πάντα σίγουροι τι αποτελεί νέφος και τι όχι.
Αλλά και τα νέφη (contrails) που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα… Τι ακούμε, Χριστέ μου, και δεν κουφαινόμαστε, τι διαβάζουμε και δεν χάνουμε το φως μας!
Και πως τα ονόμασαν;

Homogenitus και Homomutatus



Homogenitus είναι τα σύννεφα που παράγονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Contrails αεροσκαφών, σύννεφα που σχηματίζονται από βιομηχανικές εκπομπές, ή αυτά που υπερυψώνονται του σταθμού πύργων ψύξης, είναι μόνο τρία παραδείγματα.
Homomutatus είναι τα σύννεφα που σχηματίζονται λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και στη συνέχεια υποβάλλονται σε μια αλλαγή σε ένα διαφορετικό είδος του νέφους. Το καλύτερο παράδειγμα είναι τα επίμονα contrails, τα οποία contrails είναι των αεροσκαφών που σχηματίζονται στον αέρα που περιέχει αρκετή υγρασία για να παραμείνουν και να αναπτυχθούν, απλώνοντας σε σύννεφα Cirrostratus ή cirrocumulus.
Και τους δύο από αυτούς τους τύπους μπορεί να δει κανείς στην παραπάνω εικόνα. Τα πιο λεπτά, πιο διακριτικά contails είναι homogenitus. Στο βάθος, και πιο ψηλά (το contrail πιο κοντά στην κορυφή της εικόνας), είναι  homomutatus καθώς τα contrails εξελίσσονται σε πιο διαδεδομένα Cirrus σύννεφα.
Καταλάβατε τώρα; Πριν δεν υπήρχαν αυτά τα σύννεφα γιατί δεν τα έπαιρνε κανείς τηλέφωνο. Ε… φωτογραφία με το τηλέφωνο. Βέβαια, επειδή οι επιστήμονες λένε και καμιά μακακία για να περάσει η ώρα, πρώτα άρχισαν οι ψεκασμοί και καταγγέλθηκαν, και μετά βγήκαν τα κινητά με κάμερες – αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για σκεπτόμενους ανθρώπους όχι για μπεεε! Κι ΕΔΩ θα βρείτε κι άλλες επιστημονικές άρες μάρες κουκουνάρες για τα 12 σύννεφα, όρεξη να έχετε.
Εν κατακλείδι, τώρα που είναι και σαρακοστή, μπορείτε κι εσείς να κάνετε όπως ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, να βαφτίσετε το κρέας ψάρι και να κοιμηθείτε ήσυχοι και χωρίς ενοχές, έχοντας την απόλυτη πεποίθηση και σιγουριά, ότι κοροϊδέψατε τον Θεό. Να δούμε πόση υπομονή ακόμα Αυτός, αλλά κι εμείς…





Πηγή:
Special clouds
nea.allnewz.gr