Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ποιοι ήταν οι Ανουνάκι;

Σύμφωνα με πολυάριθμα αρχαία κείμενα και βιβλία που έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν, πριν από την καταγραμμένη ιστορία, τον πλανήτη Γη τον επισκέφτηκαν αστροναύτες από έναν εξωγήινο κόσμο. Αυτά τα όντα κατέβηκαν στον πλανήτη μας για να φέρουν τη γνώση και την τεχνολογία στον πρωτόγονο άνθρωπο.

Σύμφωνα με την The Oxford Companion to Παγκόσμια Μυθολογία, οι Ανουνάκι (Anunnaki): «… είναι αρχέγονες θεότητες Σουμερίων που πήραν το όνομά τους από το παλιό θεό του ουρανού An ( Anu ).»



Σε αυτό το άρθρο, θα σας αναφέρουμε τι έχει γραφτεί και τι πιστεύει ο κόσμος για τους αρχαίους Anunnaki:

Μία από τις πιο δημοφιλής θεωρίες για τους Anunnaki είναι «εκείνοι που κατέβηκαν από τους ουρανούς».

«Αδάμ» στα εβραϊκά σημαίνει «άνθρωπος.» «Αντάμου» (Adamu) είναι αυτό που αναφέρουν οι Σουμέριοι ως «πρώτος άνθρωπος,».

Οι Anunnaki ήρθαν από ένα τεράστιο πλανήτη που ονομάζεται Nibiru. Αυτός ο πλανήτης βρίσκεται στα απόκεντρα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Ο Nibiru έχει μία ελλειπτική τροχιά 3.600 ετών. Οι Anunnaki ήρθαν από τον Nibiru για να εξορύξουν χρυσό και άλλα πολύτιμα υλικά από τη Γη.

Όλα τα είδη των βαρυτικών φαινομένων συνδέονται με τον Nibiru, Ο πλανήτης Χ ή Nibiru συνιστά απειλή για τη Γη και μια μέρα θα συγκρουστεί με τον πλανήτη μας. Η επιστήμη εξηγεί ότι μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν τον έχει δει ακόμα. Μυθολογικά ο Nibiru είναι πραγματικός.

Σύμφωνα με τους Ασσύριους και Βαβυλώνιους μύθους, οι Ανουνάκι ήταν τα παιδιά του Anu και Ki, ο αδελφός και η αδελφή των Θεών.

Οι Anunnaki στους βαβυλωνιακούς μύθος της δημιουργίας εμφανίζονται ως Enuma Elish.

Οι Anunnaki αναφέρονται στο έπος του Γκιλγκαμές, όταν ο Utnapishtim αφηγείται την ιστορία της πλημμύρας.

Υπάρχουν τέσσερα κύριοι Θεοί: Anu, Enlil, Enki και Ninhursag.

Ο Anu πιστεύεται ότι είναι η πρώτη βεβαιωμένη θεότητα του Πατέρα ουρανού. Στη θρησκεία των Σουμερίων ήταν επίσης «βασιλιάς των θεών», «Ο Άρχοντας των αστερισμών, και ο «Ανώτατος Άρχοντα της Βασιλείας των Ουρανών.»

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Anu υπάρχει στην κοσμογονία των Σουμερίων σαν ένα θόλος που καλύπτει την επίπεδη Γη. Έξω από αυτό το θόλο βρίσκονταν το αρχέγονο σώμα του νερού γνωστό ως Nammu.

Ο Enlil θεωρείται ο θεός της αναπνοής, του ανέμου, του ύψους και της απόστασης. Ο Ενλίλ συνδέεται με την αρχαία πόλη της Νιππούρ, που μερικές φορές αναφέρεται ως η λατρεία της πόλης του Ενλίλ.

Ο Enki ήταν η θεότητα της βιοτεχνίας, του νερού, της ευφυΐας, και της δημιουργίας. Η ακριβής σημασία του ονόματός του είναι αβέβαιη: η κοινή μετάφραση είναι «Lord of the Earth».

Υπάρχουν επίσης τρεις Θεοί του ουρανού: Inanna/Ishtar, Nanna/Sin, και Utu/Shamash.

Υπάρχουν επίσης δέκα μεγάλοι Θεοί: Adad, Dumuzid/Tammuz, Enkimdu, Ereshkigal, King, Geshtinanna, Lahar, Marduk, Nergal, Ninurta.

Οι Igigi είναι μια ομάδα των θεών του ουρανού στην μυθολογία των αρχαίων Σουμερίων. Ήταν οι νεότεροι θεοί και μερικές φορές είναι συνώνυμοι με τον όρο Anunnaki.

Πριν δημιουργηθούν οι άνθρωποι, οι Igigi χρησιμοποιήθηκαν από τους αρχαίους Anunnaki ως κύριο εργατικό δυναμικό τους.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο όρος Igigi είναι σημιτικής καταγωγής και αναφέρεται σε μία ομάδα θεών από το πάνθεον της Μεσοποταμίας. Δεν είναι ακόμα σαφές ποιοι αρχαίοι θεοί ανήκαν στους Igigi, αλλά πολλοί μελετητές προτείνουν ότι ο Mardik – ο προστάτης θεός της πόλης της Βαβυλώνας -ήταν ένας από τους θεούς Igigi.

Σύμφωνα με θεωρία των αρχαίων αστροναυτών, πριν από χιλιάδες χρόνια, ακόμη και πριν από την καταγραμμένη ιστορία, τον πλανήτης μας τον επισκέφθηκαν όντα από έναν άλλο κόσμο, αυτά τα όντα ήταν οι Anunnaki.

Σύμφωνα με πολλούς συγγραφείς, αποδείξεις της ύπαρξης των Αρχαίων Anunnaki μπορούν να βρεθούν σε όλο τον κόσμο. Έχουμε δει αρχαίους πολιτισμούς και την ικανότητά τους να ανεγείρουν τεράστια μνημεία, με πέτρες που ζυγίζουν εκατοντάδες τόνους. Σε κάθε αρχαίο πολιτισμό, θα βρούμε μια σύνδεση με τους Anunnaki.

Το 1976 ο συγγραφέας Σίτσιν δημοσίευσε τις προσωπικές του μεταφράσεις από κείμενα των Σουμερίων σε μια σειρά βιβλίων που ονομάζεται » The Earth Chronicles«. Σε αυτό το βιβλίο, περιγράφονται οι Ανουνάκι και η ιστορία τους σε βάθος.

Το έργο του Σίτσιν έχει επικριθεί έντονα. Πολλοί αρχαιολόγοι και ιστορικοί διαφωνούν. Σύμφωνα με τον Σίτσιν, οι πήλινες πινακίδες των Σουμερίων περιγράφουν μια εξωγήινη φυλή γνωστή ως Anunnaki, η οποία ήρθε στη Γη για να εξορύξει χρυσό. Αναφέρει ακόμα ότι 450 χιλιάδες χρόνια πριν, ο Nibiru, ένα μακρινό μέλος του ηλιακού μας συστήματος, αντιμετωπίζει αργή εξαφάνιση η καθώς ατμόσφαιρα του πλανήτη διαβρώνετε.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο χρόνια πριν, ο Anu, ηγεμόνας του Alalu δραπετεύει με ένα διαστημόπλοιο και βρίσκει καταφύγιο στη Γη. Ανακαλύπτει ότι η Γη έχει χρυσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της ατμόσφαιρας του Nibiru.

Ο Σίτσιν ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι πριν περίπου από 445.000 χρόνια με επικεφαλή τον Enki, γιο του Anu, οι Ανουνάκι δημιούργησαν στη Γη ένα σταθμό για την εξαγωγή χρυσού από τα νερά του Περσικού Κόλπου.

Σύμφωνα με τους αρχαίους Σουμέριους, το Abu Shahrein στο Ιράκ – πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη πόλη που δημιουργήθηκε ποτέ, και ήταν η πατρίδα του μεγάλου Θεού Enki. Η πόλη θεωρείται ότι ιδρύθηκε γύρω στο 5400 π.Χ..

Μερικοί πιστεύουν ότι 300.000 χρόνια πριν, ο Enki και ο Νινχουρσάγκ δημιούργησαν τους πρώτους πρωτόγονους εργαζόμενους μέσω της γενετικής χειραγώγησης.

Οι άνθρωποι ήταν ένα υβριδικό είδος και δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν. Δεδομένου ότι η ζήτηση για τους ανθρώπους ως εργάτες έγινε μεγαλύτερη, οι αρχαίοι Ανουνάκι και πάλι χειραγώγησαν την αρχαία ανθρωπότητα ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί.

Κοιτάζοντας πίσω στην πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας, ο Σίτσιν μας λέει ότι περίπου 7.400 π.Χ., η ανθρωπότητα αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσεται.

Λίγο αργότερα το 3.800 π.Χ. ο αστικός πολιτισμός ξεκινά στη Σουμερία, μιας και οι Ανουνάκι αποκαταστήσαν εκεί τις παλιές πόλεις, αρχίζοντας με την Eridu και τη Νιππούρ.





Πηγή: