Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Παραιτήθηκε η εισαγγελέας «κατά της διαφθοράς» Ελένη Ράϊκου λόγω... διαφθοράς; - Έκρυψε στοιχεία για Γ.Παπαντωνίου και Θ.Λιακουνάκο

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ Ε.ΡΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

Παραιτήθηκε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Ράικου μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος της ότι έκρυψε στοιχεία προκειμένου αρχικά να αποφυλακιστεί ο έμπορος όπλων Θωμάς Λιακουνάκος, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί διώξεις ικανές να τον στείλουν πέντε φορές πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και συνεχεία να του αφαιρέσουν τον αισθητήρα ("βραχιολάκι") εντοπισμού θέσης, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα και χωρίς επιτήρηση.


Η εισαγγελική λειτουργός, η οποία χαρακτηρίζει παραιτήθηκε με αφορμή την υπόθεση της Novartis  αλλά είχε υπάρξει δημοσίευμα στην φιλοκυβερνητική κυριακάτικη εφημερίδα "Ντοκουμέντο" με τίτλο: "Αποκάλυψη: Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο", όπου αποκαλυπτόταν ότι η ανακρίτρια των εξοπλιστικών σκανδάλων του Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε λαδώσει τον υπουργό Εθνικής Α,μυνας Γιαννο Παπαντωνίου σε σειρά υποθέσεων, παραιτήθηκε γιατί η Ράϊκου απέκρυψε στοιχεία! 
Η Ε.Ράικου στην αναφορά της χαρακτηρίζει "ανυπόστατο, άκρως συκοφαντικό και υποβολιμαίο" το επίμαχο δημοσίευμα, λέγοντας ότι ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος   προφυλακίστηκεκαι θα δικαστεί μετά από ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία διαφθοράς,  "εκκρεμούν δε , σε βάρος του ακόμα τρεις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί επίσης από το γραφείο μας".
Βέβαια, δεν απαντά, το γιατί αποφυλακίστηκε αφού εκκρεμούν όλες αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του και εν τέλει του αφαιρέθηκε και το βραχιολάκι εντοπισμού, επιτρέποντάς του να κινηθεί εκτός του σπιτιού του και πιθανόν να αποκρύψει σειρά στοιχείων ή "να κλείσει στοματα".
Αυτή η εξέλιξη, η αποφυλάκιση και η άρση του περιοριστικού μέτρου του αισθητήρα εντοπισμού, είναι από μόνη της σκάνδαλο και λόγω του οποίου παραιτήθηκε η ανακρίτρια, αφού η Ράϊκου, όπως λέει η ανακρίτρια, απέκρυψε από το δικαστικό συμβούλιο στοιχεία για το πόσο επικίνδυνος φυγής είναι  Θωμάς Λιακουνάκος.
Η υπόθεση αυτή αγγίζει το "σκληρό" ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη, αλλά και στελέχη της ΝΔ, τα οποία βρίσκονται κοντά στον Θ.Λιακουνάκο, μεταξύ των οποίων μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη!




Πηγή:
pronews.gr