Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Τραμπ: Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή!

Χαμός στις ΗΠΑ από τις κινήσεις του.


Παρά την εν μέρει ήττα πριν δύο μέρες στο  Κογκρέσο, όπου το νέο νομοσχέδιο που θα αντικαθιστούσε το Obamacare κατέπεσε πριν καν ψηφιστεί, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέρχεται έτοιμος να υλοποιήσει μία ακόμα προεκλογική του δέσμευση. Αυτή τη φορά σειρά έχει το κλίμα και η λεγόμενη κλιματική αλλαγή, υπερθέρμανση του πλανήτη κλπ.


Σύμφωνα λοιπόν με ανώτατες πηγές του Λευκού Οίκου, η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την διαγραφή όσων νομοσχεδίων αφορούν την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, νομοσχέδια που πέρασε καθολικά ο πρώην Πρόεδρος Ομπάμα. Σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα ενέργειας δήλωσε: «θα διαγράψουμε όσα πέρασε ο Ομπάμα με μία εντολή. Βέβαια, όσον αφορά κάποια πρωτόκολλα για το κλίμα αυτά πρέπει να τα συζητήσουμε εκτενέστερα και να επαναδιαπραγματευθούμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Αμερικής».

Επιπλέον, ο ίδιος δήλωσε στους πολέμιους του Τραμπ ότι ναι μεν δεν στηρίζει το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής, αλλά ανησυχεί πολύ για την Γη. «Ο Πρόεδρος ανησυχεί πολύ για την Γη. Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά σκέφτεται νέους τρόπους να πετύχουμε ελάχιστη επιβάρυνση και ενεργειακή απεξάρτηση των ΗΠΑ από άλλες χώρες». Ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτό επικεντρώνεται στα εξής: αύξηση πυρηνικής ενέργειας, εναλλακτικές πηγές ενέργειας, καθαρός γαιάνθρακας και φυσικό αέριο.
Πηγή:
el.gr