Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Το CNN αποθεώνει τα Μετέωρα (φωτο, βίντεο)

Με ένα άρθρο του το CNN αποθεώνει τα Μετέωρα, εξηγώντας γιατί έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης της σειράς Game of Thrones, γιατί είναι η «πρωτεύουσα» της περιπέτειας στη χώρα μας και κυρίως γιατί δεν πρόκειται ποτέ κανείς να το βαρεθεί. Μέσα στους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα ζουν 60 μοναχοί στο δεύτερο πλέον σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.

Οι ανεμοδαρμένοι μονόλιθοι οι οποίοι υψώνονται απότομα από τη γη σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό ανάμεσα στην πράσινη πεδιάδα που απλώνεται γύρω από τον επιβλητικό χώρο.
Αναλύοντας το πως τα Μετέωρα μετατράπηκαν μέσα στους αιώνες σε μία «εγκατάσταση» μοναχισμού, το CNN αναφέρει πως εκτός από θρησκευτικό υπόβαθρο, τα Μετέωρα έχουν γίνει η «πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα. Οι διαδρομές είναι πολλές, γι' αυτό εκεί μπορεί να πειραματιστεί ένας αρχάριος και να βιώσει την απόλυτη εμπειρία ένας επαγγελματίας ορειβάτης.

Για όσους αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία το αναρριχητικό μονοπάτι, δηλαδή ένα δρομάκι από σίδερα σχεδόν κολλημένα στο βουνό, το οποίο οδηγεί στην υψηλότερη κορυφή των Μετεώρων, είναι μια εξαιρετική πρόταση.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η επιλογή του ράφτινγκ προσελκύει πολλούς λάτρεις της αδρεναλίνης, ενώ η ορεινή ποδηλασία, το σκι και το σνόουμπορντ είναι για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές.
Το μόνο σίγουρο, αναφέρει το δημοσίευμα του CNN είναι πως τα Μετέωρα είναι ο τόπος που μπορεί ικανοποιήσει τους πάντες, τους πιστούς, όσους διψούν για αδρεναλίνη, όσους αγαπούν την περιπέτεια κι φυσικά όσους θέλουν να δραπετεύσουν από την πολύβουη πόλη.




Πηγή:
pontos-news.gr