Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Zakharova: Οι Σκουπίδο-ειδήσεις του CNN είναι ένα «τεράστιο πλήγμα για τους πυλώνες της δημοκρατίας»

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Zakharova  λέει ότι: κάθε αναφορά του CNN ισοδυναμεί με «πολιτικό εκβιασμό» και «πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα τεράστιο πλήγμα για τους πυλώνες της δημοκρατίας».


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, η Zakharova ρωτήθηκε:
Ερώτηση: Σύμφωνα με το CNN, οι υπάλληλοι που εργάζονται για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Donald Trump είχαν συνωμότησει για να συντονίσουν  δράσεις επιζήμιες για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον. Πώς θα μπορούσατε να σχολιάσετε αυτές τις εκθέσεις;

Μαρία Zakharova: Συνεχίζουμε να μιλάμε για το CNN. Δυστυχώς για εσάς, πλησιάζει η στιγμή της αλήθειας. Όλοι μας γνωρίζουμε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του τηλεοπτικού καναλιού CNN και την αστική θέση των εργαζομένων της. Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ εκλογικής δραστηριότητας και προπαγάνδας και συμμετοχής στην εγχώρια πολιτική ανταγωνισμού, η οποία, κατ ‘αρχήν, υπονομεύει τα δημοκρατικά θεμέλια ενός κράτους που έχει πει ανοιχτά σ’όλο τον κόσμο ότι θα εξαπλώσει η δημοκρατία στην πιο απομακρυσμένη γωνιές του πλανήτη. Οι τρέχουσες εξελίξεις προφανώς τονίζουν την υποκειμενική μεροληψία των μέσων ενημέρωσης και της συμμετοχής τους σε πολιτικά παιχνίδια και εκβιασμών. Όλα αυτά βέβαια είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τους πυλώνες της δημοκρατίας.

Για πολλά χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμεναν ένα υποδειγματικό δημοκρατικό σύστημα. Οι τρέχουσες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα τεράστιο πλήγμα στις δημοκρατικές αξίες. Γιατί το CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης έχουν εμπλακεί στην πολιτική διελκυστίνδα του πολέμου, Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να απευθύνεται σε αυτούς, όχι σε εμάς. Αψηφά κάθε λογική. Οι άνθρωποι, οι οργανώσεις και, φυσικά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λειτουργούν με γνόμωνα να κερδίσουν μια ορισμένη φήμη και την κατάσταση.  Η εμπιστοσύνη στο CNN υπονομεύθηκε εδώ και πολύ καιρό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η εμπιστοσύνη σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, επίσης, υπονομεύεται. Η τάση αυτή είναι πολύ επικίνδυνη.



Πηγή:
grothia.gr