Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ποιό Μυστικό κρύβεται στον Ιαπετό;

Γράφει ο ανεξήγητος:
Ο Ιαπετός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου και το ενδέκατο μεγαλύτερο φεγγάρι στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτό, φίλοι μου, σήμερα πρέπει να είναι το πιο συναρπαστικό φεγγάρι που θα βρείτε σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.
Θεωρείται το φεγγάρι yin-yang του Κρόνου, λόγω της απίστευτης διχρωμίας του που είναι 50/50. Η μία πλευρά του φεγγαριού, που ονομάζεται Cassini Regio, είναι μια σκοτεινή περιοχή και έχει ανακλαστικότητα σαν την άσφαλτο. Η άλλη πλευρά,η Roncevaux Terra είναι λευκή σαν χιόνι.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του φεγγαριού που έχει φέρει σε αμηχανία τους επιστήμονες είναι μια παράξενη κορυφογραμμή που έχει το διπλάσιο ύψος του Έβερεστ καθώς και αρκετοί κύκλοι στη μέση του Ιαπετού. Δεν υπάρχουν βιώσιμα γεωλογικά μοντέλα που να εξηγούν τα 12 μίλια πλάτους, 12 μίλια ύψους και 800 μίλια μήκους αυτού του ορεινού τείχους. Λένε ότι αν βρισκόμασταν κοντά σε αυτό το απίστευτο τερατούργημα, ο όγκος του θα έπιανε το μισό του ουρανού. Αυτό είναι το μόνο μέρος στο ηλιακό μας σύστημα που έχει ανακαλυφθεί μια κορυφογραμμή όπως αυτή.



ο δίχρωμος Ιαπετός

Το γεγονός ότι κανένας στη γη δεν έχει ιδέα για το πώς θα μπορούσε να σχηματιστεί φυσικά μια κορυφογραμμή όπως αυτή , θέτει το ερώτημα, πώς μπορεί να προέκυψε;Θα ήταν δυνατόν να οικοδομηθεί τεχνητά μια κατασκευή αυτού του μεγέθους; Εάν το σκεφτείτε, ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης στον κόσμο είναι το Burj Dubai με το εντυπωσιακό ύψος των 2.789 ποδιών. Τώρα με τη βαρυτική έλξη του Ιαπετού που είναι μόνο 1/40ο από εκείνη της Γης, ένας παρόμοιος ουρανοξύστης χτισμένος πάνω στον Ιαπετό θα μπορούσε να φθάσει τα 15 μίλια.Αν αυτή η τεράστια κορυφογραμμή είναι τεχνητή, με μεγαλύτερη πλευρική στήριξη θα μπορούσε πράγματι φτάσει πολύ ψηλότερα σε ένα τέτοιο αδύναμο πεδίο βαρύτητας.
Τα παράξενα όμως δεν σταματούν εδώ. Δεν είναι μόνο ότι το μισό φεγγάρι είναι μαύρο και το άλλο μισό άσπρο, αλλά και το ότι η γιγάντια κορυφογραμμή γύρω από αυτό, στο σχήμα της είναι γεωμετρική! Αυτό στη φύση είναι αδύνατον, όμως, γιατί όλα τα άλλα φυσικά φεγγάρια μεγαλύτερα σε εμβαδόν από 250 μίλια πέρα του ότι είναι πάντα σφαιρικά λόγω της μεγαλύτερης βαρύτητας τους ο Ιαπετός έχει εμβαδόν 900 μίλια και μοιάζει με ένα διαβρωμένο εικοσάεδρο.
Το γεγονός ότι αυτό το φεγγάρι έχει αυτό το γεωμετρικό σχήμα θα υπονοούσε ότι ίσως είναι αποτέλεσμα ευφυούς σχεδιασμού. Σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσε επίσης να είναι και κούφιο.




Ένα τεράστιο τετράγωνο μαζί με άλλο μικρότερα και άλλα παραλληλόγραμμα.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην επιφάνεια και να δούμε τι άλλο θα βρούμε.

Εξάγωνο σχήμα κρατήρων!





Φυσικά οι κρατήρες που δημιουργούνται από την πτώση μετεωριτών είναι στρογγυλοί, δεν γίνονται όπως τα πολύγωνα. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση και η NASA έχει αποφύγει κάθε σχόλιο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εικόνες που βλέπετε είναι πραγματικές, ούτε υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση.




Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σ’αυτή την εικόνα. Στους τονισμένους τομείς φαίνεται να είναι κάτι διαφορετικό από ένα φυσικό σχηματισμό.




Υπάρχουν τόσα πολλά συμβαίνουν σε αυτή τη φωτογραφία και τόσες οι παράξενες περιοχές που φαίνεται σαν να υπάρχουν δρόμοι για διέλευση και μεγάλα κτίρια παντού!
Και πάλι, κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το πλήρες μέγεθος. Καλώς ήρθατε στην αρχαία πόλη του Ιαπετού.



Εδώ είναι ένας τοπογραφικός χάρτης της επιφάνειας του Ιαπετού που λήφθηκε το Μάιο του 2008. Ρίξτε μια ματιά μόνοι σας. Όλες αυτές τις φωτογραφίες μπορείτε να τις βρείτε στην NASA.
Ακούγεται απίστευτο ότι στον Ιαπετό υπάρχει πλήθος κτισμάτων και κατασκευών.Αλλά είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να πιστέψει κανείς; Πώς ξέρουμε ότι αυτό δεν χτίστηκε ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν και τώρα είναι ένα αρχαίο εξωγήινο τεχνούργημα; Ίσως πρόκειται για ένα διαστημικό σταθμό που χτίστηκε από μια εξωγήινη φυλή όντων δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Ποιοι ήταν αυτοί και ποια ήταν η χρήση του; Τα στοιχεία πάνω στον Ιαπετό είναι εντυπωσιακά.



Το Death Star από το Star Wars – 1977: Η πρώτη φωτογραφία του Ιαπετού λήφθηκε το 1981, τέσσερα χρόνια αργότερα.




Αυτό είναι η σφάιρα του Κλέρκσντορπ που βρέθηκε στη Νότια Αφρική και χρονολογείται στα 2,8 δισ. έτη. Εντυπωσιακή ομοιότητα δεν νομίζετε;




Πηγή:
anexigita.com