Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Η Ρωσία και η Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησαν την απόρριψη των γυμνασίων των ΗΠΑ κοντά στην Λ Δ της Κορέας

© Flickr MID Rossii 
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 29 Απριλίου – RIA Novosti. Η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την πρόταση της Κίνας να τερματιστούν οι  πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ με αντάλλαγμα την παραίτηση από τις ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας κοντά τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε το Σάββατο στην ιστοσελίδα το  Ρωσικό ΥΠΕΞ.Σημειώνεται ότι τα μέλη του Συμβουλίου κάλεσαν  ομόφωνα την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας να εγκαταλείψει τις πυραυλικές  και πυρηνικές  δοκιμές  και την εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την ίδια στιγμή ακούστηκε το κάλεσμα για την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής και διπλωματικής λύσης στο ζήτημα των πυρηνικών στην κορεατική χερσόνησο.
«Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσική Ομοσπονδία υποστήριξε την πρόταση της Κίνας για“διπλή αναστολή”(αναστολή των πυραύλων και των πυρηνικών δοκιμών της Πιονγιάνγκ με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη των αμερικανικών-Νότιο Κορεατικών  στρατιωτικών  ασκήσεων  κοντά στην  ΛΔΚ) ως αφετηρία για πολιτικές διαπραγματεύσεις», – αναφέρεται στο μήνυμα.
Αποφάσεις  μετά την συνεδρίαση  δεν έγιναν δεκτές, τόνισε το Ρωσικό  Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Στρατός της  Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας πραγματοποίησε  το Σάββατο το πρωί εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, κατέληξε σε αποτυχία. Μια άλλη δοκιμή πυραύλου της Βόρειας Κορέας έγινε μετά από λίγες μόνο ώρες μετά την ειδική σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κατά την οποία οι  ΗΠΑ κήρυξαν  την ανάγκη να ενισχυθεί η απομόνωση της Βόρειας Κορέας   και την  πρόταση τους να ενισχύσουν  τις υφιστάμενες κυρώσεις και να επιβάλουν  νέους περιορισμούς.
Πηγή:
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr