Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ερμής Τρισμέγιστος: ΟΛΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ-ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Ανάλυση επίλογος
ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛ-ΟΝ- ΦΩΣ
ΥΙΟΣ Ο ΠΥΡ ΦΩΣ ΛΟΓΟΣ



ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΟΥΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ
ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ KOΣΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ
ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΩΝ ΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ

Κάποτε..έξω και μακριά από τα Φωτεινά Πεδία, γεννήθηκε μια σκοτεινή υγρή φύση, από το σκότος, όπου τα στοιχεία της σκοτεινής υγρής φύσης αποτελούντο από Πυρ και Πνεύμα, και ενώ ακόμη ήταν μισογεννημένη αυτή η σκοτεινή φύση, πριν ολοκληρωθεί η γέννηση της, από τα Φωτεινά Πεδία υψώθηκε Άγιος Λόγος πάνω από αυτήν, και από την σκοτεινή φύση ενώθηκε το πυρ μαζί με το πνεύμα που επλανάτο πάνω από την γη και τα νερά μαζί με τον ελαφρό αέρα, αφήνοντας την γη και τα νερά μόνα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί από την ένωση του Αγιου Λόγου, με το Πυρ και Πνεύμα γέννημα του σκότους, μία διπολική φύση με πυρ και πνεύμα διπολικό, χωρίς όμως να Αγιαστούν η γη και τα νερά.

Η γη και τα νερά, ως τα βαρύτερα κατωφερή στοιχεία της σκοτεινής υγρής φύσης, παρέμειναν μόνα τους δίχως την ένωση με τον Άγιο Λόγο.
Ο περικλείων τους κύκλους, και τις δίνες των ριζών τους, (πύλες),
ο Δεύτερος Νους δημιουργός, που γεννήθηκε από τον Φωτεινό Λόγο, από Πυρ και Πνεύμα, με τέλειες ενέργειες των δυνάμεων της Αρμονίας, εκ του Φωτός προερχόμενες,Ομοούσιος με τον Φωτεινό Λόγο του Πατέρα Νου Θεού, βρίσκεται μέσα στην θνητή δημιουργία περικλείοντας τους επτά κύκλους της διπολικής φύσης, αλλά και μέσα στους κύκλους με τα δημιουργήματα του την επονομαζόμενη ως Ειμαρμένη, με σκοπό να επιφέρουν την Αρμονία μέσα στους επτά κύκλους.

Αμέσως μετά την Αγιοποίηση της σκοτεινής φύσης, ο Δεύτερος Νους δημιουργός και Ομοούσιος στον Λόγο, ενώθηκε με τον Λόγο του Πατέρα Νου Θεού Φως και Ζωή Υπάρχων, περικλείοντας σε επτά κύκλους την θνητή διπολική φύση, που αποτελείται η σύσταση της από πυρ και πνεύμα διπολικό, δημιουργώντας επτά κύκλους όπου τα πιο ελαφρά στοιχεία βρίσκονται μέσα στον ανώτερο κύκλο, και τα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία στον μικρότερο εσωτερικά κύκλο.
Ανάμεσα στον κάθε κύκλο εξωτερικά περιμετρικά, και όλους μαζί, ο περικλείων τους κύκλους δεύτερος δημιουργός Νους, με τον Λόγο του προστατεύει κάθε κύκλο ξεχωριστά, και όλους μαζί, μαζί με τις πύλες που τους ενώνουν.
Μετέπειτα άρχισε να περιστρέφει την διπολική δημιουργία από μία αόριστη αρχή και ένα απέραντο τέλος.
Η δε περιφορά καθώς το θέλησε ο Δεύτερος Νους δημιουργός, δημιούργησε από τα κατωφερή στοιχεία την γη και τα νερά, όντα άλογα δίχως τον Λόγο, με πυρ και πνεύμα διπολικό, δηλαδή έμβιες οντότητες άλογες χωρίς τον Λόγο, ο βαρύς αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα. Κι όταν χώρισε η γη από τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως το θέλησε ο Νους ζώα τετράποδα, ερπετά και άγρια και ήμερα ζώα.
Να προσθέσω, ότι εκτός από το διπολικό Πνεύμα και πνεύμα της φύσης, ο δεύτερος νους δημιουργός δημιούργησε επτά δικούς του Διοικητές, έναν για κάθε κύκλο και έξω από αυτούς, όπου αυτοί επιβλέπουν την Αρμονία των κύκλων, μέσα από ενεργειακές άυλες οντότητες που δημιούργησε, όντα «άυλα-αγγελικά» που μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές, και επιφέρουν την Τάξη και είναι η Δικαιοσύνη και η μοίρα, οι οποίες επιβάλλουν την ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ σε όλα τα έμβια όντα και στους θνητούς ανθρώπους ανάλογα τις επιλογές τους στην θνητή ζωή τους.
Και με αυτόν τον τρόπο επικρατεί η τάξη μέσα στους επτά κύκλους της διπολικής δημιουργίας. Όπως επίσης κρατούν και την τάξη και Αρμονία σε όλα τα ουράνια σώματα που βρίσκονται μέσα στους κύκλους.
Και όλη αυτή η διοίκηση μέσα στους επτά διπολικούς κύκλους ονομάζεται ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ.
Όλα τα όντα στην περίοδο αυτή, πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος, ζουν αρμονικά ως αρσενικοθήλυκα αφού η σύσταση τους και ουσία τους είναι από Πυρ και Πνεύμα διπολικό.
Στην συνέχεια και έξω από την θνητή δημιουργία, εκεί στα Φωτεινά Πεδία, γέννησε οΠατέρας Νους Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων, τον Άνθρωπο Όμοιο με τον εαυτό του.
Αφού ο Άνθρωπος έζησε και κατανόησε τα Φωτεινά Πεδία, και αφού έγινε και αυτός δημιουργός σαν τον Πατέρα του, και αφού εξουσίαζε τα πάντα, θέλησε μετά να διαρρήξει τους κύκλους της νέας θνητής δημιουργίας ώστε να ζήσει μέσα στους κύκλους για να τους κατανοήσει…με σκοπό να τους Ανακαινίσει!
Με την είσοδο του ανθρώπου μέσα στον κύκλο, συνέβει το εξής μυστήριο: το διπολικό Πυρ και πνεύμα διέσπασε τα πάντα, διασπάστηκαν τα πάντα από όλα τα όντα σε δύο αντίθετα, όπως και όλα τα ουράνια υλικά σώματα, και πλέον μέσω της έλξης και του έρωτα από εδώ και στο εξής θα επιφέρετω η ζωή.
Έτσι και ο Άνθρωπος Όλον,διασπάστηκε σε είδωλα, και πήρε από τον Δεύτερο Νουδημιουργό ως σώματα τις ψυχές μαζί με τον Νου, που από Φως-Νους που ήταν, έγινε Νους με τέλειες ενέργειες των δυνάμεων της Αρμονίας μέσα στους κύκλους, που δεν επηρεάζεται από την θνητή διπολική φύση από Πυρ και Πνεύμα.
Και ο Νους που κατοικεί μέσα στο σώμα της ψυχής και την οδηγεί ως Ουσιωδώς Άνθρωπος, και ως είδωλο είναι το σώμα της ψυχής, την οποία ψυχή κινεί ως αέναη αεικίνητη και αθάνατη που είναι μέσα στο σύμπαν των επτά κύκλων και περιφέρεται σε αυτούς, και όταν επιθυμεί ο Νους να ζήσει και κατανοήσει ένα θνητό ενεργειακό πεδίο, όπως για παράδειγμα τον Πλανήτη Γη, ενδύεται ο Νους μαζί με την ψυχή το σώμα της σάρκας, που είναι από στοιχεία του διπολικού πυρ, και ως λογική ενδύεται το θνητό διπολικό πνεύμα της φύσης της Γαίας, και γίνεται ο θνητός άνθρωπος της Γης.
Ενδύεται τον χιτώνα του άντρα η της γυναίκας, και μέσω της έλξης του έρωτα επιφέρεται η θνητή ζωή, όπως σε όλα υπάρχει και το αντίθετο τους.
Και από τότε ο Άνθρωπος έγινε θνητός και υποφέρει,και ο Πατέρας Νους Θεός είπε: Αυξάνεσθε και πληθύνεστε, και όποιος αναγνωρίσει τον Ουσιωδώς αληθινό εαυτό του θα ξαναγυρίσει κοντά του.
morfeas sky



Πηγή:
oneirosky