Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Άσαντ σε Ερντογάν: Είσαι εγκληματίας - Ο στρατός των ΗΠΑ στη Συρία είναι στρατός κατοχής, επίθεσης και εισβολής.

Ο Τραμπ δεν θέλει σταθεροποίηση στη Συρία…Είναι όλοι τζιχαντιστές.Δεν υπάρχουν μετριοπαθείς…..
O πρόεδρος Bachar al-Assad σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κροάτικη εφημερίδα « Vecernji List», διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει μετριοπαθής αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι η αντιπολίτευση που υπάρχει είναι τζιχαντιστική και δεν δέχεται ούτε διάλογο ούτε διακανονισμό παρά μόνο δια της τρομοκρατίας.



Ο al-Assad ανέφερε ότι κάποιες οργανώσεις ποιυ εμφανίζονται ως πολιτικές και δεν φέρουν όπλα υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και ότι άλλες οργανώσεις εξαρτώνται από τις ατζέντες Σ Αραβίας,Τουρκίας και δυτικών.
Ανέφερε ότι οι δυτικές χώρες που δήλωσαν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας υποστηρίζουν ως το παρόν αυτό το φαινόμενο και πρόσθεσε ότι ο μόνος που μάχεται την τρομοκρατία στη Συρία με την λαική υποστήριξη και αυτή των συμμάχων όπως Ιράν,Ρωσίας και Hezbollah είναι ο συριακός στρατός.

Δήλωσε ότι «αν η Ευρώπη θέλει να προστατευθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οφείλει αρχικά να θέσει τέρμα στη υποστήριξή της στους τρομοκράτες».
Aναφορικά με τον αριθμό των τζιχαντιστών απο τα Βαλκάνια που είναι στη Συρία ο σύριοςπρόεδρος τόνιε ότι δεν έχει στοιχεία συγκεκριμένα γιατί «ο εγκληματίας Erdogan δεν επιτρέπει να ελέγξουμε τα σύνορά κι έτσι αυτό εμποδίζει να έχουμε συγκεκριμένο αριθμό τρομοκρατών που μπαίνουν και βγαίνουν»,τόνισε επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό στον Ερντογάν που χθες τον αποκάλεσε δολοφόνο.

Για την πιθανότητα εγκαθίδρυσης Ομοσπονδίας στη Συρία ο al-Assad είπε ότι η Ομοσπονδία εξαρτάται από το Σύνταγμα και έχει ανάγκη από τη λαική ψήφο αλλάμόπως είπε δεν τη θέλει η πλειοψηφία τωνσυρίων γιατί αυτή θα είναι το πρελούδιο της κατάτμησης.
Eρωτώμενος για το λόγο της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στη Συρία ο al-Assad ανέφερε ότι αυτή η παρουσία έχει για σκοπό την εξασφάλιση μιας θέσης στο πολιτικό τραπέζι και να παίξει ένα ρόλο στο διακανονισμό στη Συρία μέσω τρομοκρατών που ‘άλλαξαν τα ονόματα των οργανώσεων τους για να εμφανίζονται ως μετριοπαθείς.
Στο ερώτημα αν ο αμερικανικός στρατός που υποστηρίζει τους κούρδους FSD είναι στρατός κατοχής ο Assad είπε: «Bεβαίως κάθε επέμβαση οποιουδήποτε στρατιώτη χωρίς εξουσιοδότηση της συριακής κυβέρνησης αποτελεί μια εισβολή και μια επίθεση εναντίον της Συρίας».
Αναφορικά με τη διοίκηση Trump ο al-Assad είπε ότι η σημερινή αμερικανική διοίκηση είναι όπως οι προηγούμενες διοικήσεις και δεν θέλει τη σταθεροποίηση της Συρίας καθώς αυτή έστειλε δυνάμεις χωρίς συντονισμό με τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση.

Για ενδεχόμενο συρο-ισραηλινό πόλεμο είπε: «Είμαστε αυτόν τον καιρό σε πόλεμο και οι τρομοκράτες μάχονται για το κέρδος του Ισραήλ που οδηγεί επιθέσεις κατά της Συρίας για να τους υποστηρίξει και να βάλει τέλος στην προέλαση του συριακού στρατού.»




Πηγή:
dimpenews.com