Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Νέα δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου: έχουν δίκιο οι προλαλήσαντες για Άσαντ, πρέπει να εστιάσουμε στην ISIS

Η The Wall Street Journal αναφέρει σε τίτλο της »Trump, αναδιάρθρωση πολιτικής στο συριακό, ακύρωση αιτήματος για αποπομπή του Άσαντ ». Aξιωματούχοι της διοίκησης Trump συνεχίζουν τις δηλώσεις για αλλαγή πλεύσης στο θέμα Άσαντ στο συριακό.Τις τελευταίες πολλαπλές ήταν οι αναφορές τους ότι η Ουάσιγκτον δεν επικεντρώνεται πλέον στην ανατροπή του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και δεν αποτελεί γι αυτήν μια προτεραιότητα.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα με το έχουν εκ του παραλλήλου μεταφέρει μηνύματα όπου τονίζουν ότι η τύχη του προέδρου Άσαντ θ΄αποφασιστεί από το συριακό λαό και ότι οι ΗΠΑ στη Συρία θα επικεντρωθούν κατά κύριο λόγο σην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Μετά τις δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ Rex Tillerson και της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ της Nikki Haley,ο Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου ο Sean Spicer δήλωσε την Παρασκευή ότι “χάσαμε πολλές ευκαιρίες στην τελευταία διοίκηση αναφορικά με τον Assad και νομίζω ότι οι δηλώσεις μας τόσο της U.N. Ambassador Haley που έκανε χθες αλλά και του ΥΠΕΞ Tillerson αντανακλούν την πραγματικότητα” .«Πρέπει να εστιάσουμε τώρα στην ήττα της ISIS» πρόσθεσε.

«Αυτό δεν αποτελεί μια έκπληξη», δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων ο Φιλ Γκόρντον ο τ. βοηθός του Ομπάμα στο Λευκό Οίκο για τη Μέση Ανατολή. Ο «Trump έχει καταστήσει σαφές εδώ και καιρό ότι το να επιχειρούν οι ΗΠΑ ν΄αλλάξουν τα καθεστώτα είναι μια κακή ιδέα.»The Wall Street Journal 1.4.17

To .tayyar αναφέρει ότι ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση, ανέφερε ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε την πολιτική πραγματικότητα σχετικά με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και ότι το το επίκεντρο τώρα θα πρέπει να είναι να νικηθεί η Daesh.

Όλα αυτά από την άλλη σηματοδοτούν ότι οι ΗΠΑ επίκειται να εντείνουν την ενεργό ανάμειξή τους στη Συρία σε επίπεδο επιχειρήσεων εν όψει και της μάχης για τη Ράκα.




Πηγή: